Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς ένα άνετο κρεβάτι, που σε κάνει να απεχθάνεσαι κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας που θέλεις να ξαπλώσεις; Όχι! Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και για το σκύλο σου.

Το κρεβάτι του σκύλου θα πρέπει να είναι κατάλληλο για το μέγεθος και τη ράτσα του, άνετο και ευρύχωρο προκειμένου ο τετράποδος φίλος σου να απολαμβάνει τον ύπνο του, όπως θέλεις να τον απολαμβάνεις κι εσύ.

Το κρεβάτι που θα πάρεις θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια:

Να μην είναι κατασκευασμένο από τοξικά υλικά. Τα συνθετικά προϊόντα μπορεί να βλάψουν το σκύλο σου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ο σκύλος σου έχει αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα. Φυσικά όταν φέρεις το κρεβάτι στο σπίτι, πλύντο πρώτα καλά και μετά άφησε το σκύλο σου να ξαπλώσει πάνω του.

Να είναι εύκολο στο καθάρισμα. Εάν ο σκύλος σου είναι μικρόσωμος, ενδεχομένως το κρεβατάκι θα μπορεί να μπει ακόμα και στο πλυντήριο και μετά να στεγνώσει στον ήλιο. Εναλλακτικά, φρόντισε να μπορείς να πλένεις εύκολα το κάλυμμα του κρεβατιού.

Να είναι αδιάβροχο. Πολλά κρεβάτια έχουν ένα έξτρα κάλυμμα, το οποίο είναι αδιάβροχο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ο σκύλος σου δεν κοιμάται μέσα στο σπίτι κι είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες.

Να είναι μην καταστρέφεται εύκολα. Τα σκυλιά δαγκώνουν και ειδικά τα κουτάβια δαγκώνουν σχεδόν τα πάντα. Μην αγοράσεις κάποιο κρεβατάκι που είναι από υλικό που μπορεί εύκολα να μασουλήσει ο σκύλος σου.