Έφθασε εκείνη η εποχή που κάθε χρόνο κυριαρχεί το ίδιο συναίσθημα: Απ’ την μια η ανακούφιση που τελείωσαν τα σχολεία και για τρεις μήνες δεν θα έχεις το άγχος με το διάβασμα του παιδιού σου κι απ’ την άλλη το μεγάλο άγχος για το πού και τι θα κάνει όσο εσύ λείπεις στη δουλειά.

Το iPop.gr φροντίζει όμως για σένα και σου έχει συγκεντρώσει τις εναλλακτικές σου για να περνάει και το παιδί καλά κι εσύ να είσαι ήσυχος όσο εργάζεσαι!

Κατασκήνωση

Κλασική, παραδοσιακή αξία. Το παιδί παραμένει εκεί και το βράδυ και ο γονιός μπορεί να επιλέξει πόσες περιόδους θα το πάει. Η κάθε περίοδος είναι γύρω περί τις 20-22 μέρες, αλλά δίνεται και η δυνατότητα και για λιγότερες μέρες ή μισή περίοδο.

Οι δραστηριότητες είναι πολλές και διάφορες και συνήθως η κατασκήνωση είναι μια σίγουρη λύση ότι το παιδί θα περάσει καλά και θα κάνει διάφορα πράγματα που θα το φέρουν κοντά με την φύση, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσει και θα αθληθεί.

κατασκήνωση

Κάθε “σκηνή”, δηλαδή ομάδα παιδιών που πάει ηλικιακά έχει και τον ομαδάρχη ή την ομαδάρχισσα, ένα άτομο το οποίο είναι υπεύθυνο και έχει συνεχώς τον έλεγχο των παιδιών που έχει αναλάβει.

Και από τιμή πώς πάμε; Εάν δεν σου καλύπτει το ασφαλιστικό σου ταμείο την κατασκήνωση, τότε η τιμή ανά περίοδο κυμαίνεται περί τα 500-600 ευρώ ανά παιδί. Από εκεί και πέρα μπορείς να επωφεληθείς από εκπτώσεις και προσφορές που υπάρχουν λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, ενώ συνήθως τα αδέλφια έχουν και κάποια επιπλέον έκπτωση.

Camp

Μοιάζει με την κατασκήνωση, όμως το παιδί δεν κοιμάται εκεί το βράδυ. Το camp ξεκινά συνήθως περί τις 8:30 το πρωί και η παραλαβή των παιδιών γίνεται μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Εκεί το παιδί έχει μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες και παιχνίδι, οι οποίες εξαρτώνται κι απ’ το εάν το καλοκαιρινό camp ανήκει σε κάποιον αθλητικό όμιλο. Σχεδόν πάντα προγραμματίζεται και μια εκδρομή μέσα στην εβδομάδα, όπως επίσης και μπάνιο στη θάλασσα.

camp

Τις υπόλοιπες μέρες ειδικοί εκπαιδευτές απασχολούν τα παιδιά εντός των εγκαταστάσεων του camp.

Η κάθε περίοδος διαρκεί περίπου 10 μέρες και το κόστος κυμαίνεται περί τα 100-120 ευρώ. Εκπτώσεις προσφέρονται εάν γραφτεί το παιδί για παραπάνω από μια περίοδο ή εάν πάνε μαζί αδέρφια.

Πολύ θετικό το ότι ορισμένα camp με έξτρα κόστος προσφέρουν και πούλμαν για τη μεταφορά των παιδιών.

Δημιουργική απασχόληση

Πέραν των δύο παραπάνω επιλογών υπάρχουν και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης αλλά και η δημιουργική απασχόληση που διοργανώνουν ορισμένοι δήμοι.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για ιδιωτικούς ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου με ένα φυσιολογικό κόστος απασχολούν τα παιδιά για κάποιες ώρες την ημέρα, χωρίς όμως οι δραστηριότητες να περιλαμβάνουν εκδρομές και θάλασσα.

παιδι δημιουργικη απασχοληση

Η δημιουργική απασχόληση απ’ τους δήμους προσφέρεται είτε δωρεάν, είτε σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές για τους δημότες και διοργανώνεται στα δημόσια σχολεία της περιοχής. Εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν την απασχόληση των παιδιών σε ομάδες μέσα στους χώρους του σχολείου κάνοντας παιχνίδια, κατασκευές κι άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, όπως μουσική, χορός, θεατρικό παιχνίδι.

Τα παιδιά παραμένουν στη δημιουργική απασχόληση μέχρι τις 15:00-16:00.