Μπορεί εσένα να σου φαίνεται απλά σενάριο επιστημονικής φαντασίας το να ξυπνήσεις το πρωί και να ξεκινήσεις τα push-ups, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν κάνει συνήθεια και πραγματικά το χαίρονται. Ακόμη και αυτοί οι πρωινοί αθλητικοί τύποι έχουν τα μυστικά τους για το πώς κατορθώνουν να σηκωθούν και να γυμναστούν αυτή τη δύσκολη πρωινή ώρα.

Ετοιμάζονται από το προηγούμενο βράδυ

Μην σου φαίνεται αστείο! Στα αλήθεια ετοιμάζονται και δεν εννοούμε ψυχολογικά, αλλά πρακτικά. Φροντίζουν να έχουν έτοιμα από την προηγούμενη μέρα όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό: ρούχα, παπούτσια, φαγητό, τσάντα. Έτσι δεν χρειάζεται να ξυπνήσουν αρκετά νωρίτερα για να ετοιμαστούν. Θυμάσαι πώς έκανες στο σχολείο; Κάπως έτσι!

Ρυθμίζουν πολλαπλά ξυπνητήρια

Φυσικά ακόμα και ο πιο πρωινός τύπος δεν μπορεί να ξυπνήσει ποτέ με την πρώτη, ειδικά αν σκέφτεται ότι θα πάει να κοπανηθεί στις ασκήσεις. Βάζουν λοιπόν πολλαπλά ξυπνητήρια, συνήθως ανά τέταρτο, και ορισμένες φορές τα ονομάζουν και καταλλήλως. Για παράδειγμα, ξυπνητήρι 1ο: “Ναι μπορώ”, ξυπνητήρι 2ο “Ναι θα το κάνω”, ξυπνητήρι 3ο “Ναι το κάνω!”.

Πίνουν πρώτα απ’ όλα νερό

Ξεκινάς να αφυδατώνεσαι όταν κοιμάσαι. Πότε άλλοτε άλλωστε μένεις 6 με 8 ώρες χωρίς νερό;  Μερικοί προσθέτουν και σταγόνες λεμονιού. Το να ξεκινάνε τη μέρα τους με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι, τους κάνει να νιώθουν αναζωογονημένοι και μέσα στην ενέργεια. Εκτός των πολλών θετικών που έχει για τη συνολική υγεία και τον καθαρισμό του σώματος.

Τρώνε κάτι μικρό

Μια μπανάνα ή ένα μήλο είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα για τη μέρα σου. Αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση για κάτι πιο special, τα σπιτικά puncakes είναι μια τέλεια επιλογή, αρκεί να μη συνοδεύονται από έναν τόνο σοκολάτα.

Ακούνε ανεβαστική μουσική

Αν ξυπνήσεις και βάλεις να ακούσεις μπαλάντες, τότε σίγουρα το μόνο που θα θέλεις θα είναι να ξαναπέσεις στο κρεβάτι σου. Επειδή αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πρωινοί αθλητικοί τύποι, φροντίζουν όταν σηκώνονται από το κρεβάτι να ακούνε ανεβαστική μουσική που τους ενθαρρύνει να κινηθούν και να ξυπνήσουν για τα καλά!

Πίνουν καφέ

Εντάξει νομίζουμε το γιατί πίνουν καφέ είναι περιττό να το εξηγήσουμε περαιτέρω. Ανεξάρτητα από την προπόνηση, όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται έναν καφέ το πρωί, το λένε και οι επιστήμονες άλλωστε ότι ο καφές σε ξυπνάει!