Μπορεί να λατρεύεις το να βάφεσαι, όμως, σίγουρα δεν απολαμβάνεις το ίδιο και το καθάρισμα των πινέλων που χρησιμοποιείς. Ξέρεις ότι πρέπει να γίνει, όμως, ο χρόνος που χρειάζεται για να τα καθαρίσεις και το γεγονός ότι μπορεί να τα καταστρέψεις εάν δεν το κάνεις σωστά, σε αποθαρρύνουν.

Και τότε φυσικά είναι που κάνουν πάρτι τα μικρόβια.

Αφού το iPop.gr σου έδειξε πώς θα καθαρίσεις τα πινέλα σου σαν επαγγελματίας, ήρθε η ώρα να μάθεις και κάθε πότε πρέπει να ακολουθείς την διαδικασία.

Τα καλά νέα είναι ότι φυσικά και δεν χρειάζεται να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου σε καθημερινή βάση. Αυτό με την προϋπόθεση, όμως, ότι το δέρμα σου είναι καθαρό και δεν υποφέρεις από ακμή ή αλλεργίες.

pinela-makigiaz-ipopgr

Οι ειδικοί προτείνουν να σκουπίζεις με μια πετσέτα απαλά τα πινέλα σου κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς για να παρατείνεις όσο το δυνατό περισσότερο το κανονικό καθάρισμά τους.

Παράλληλα, επειδή αντιλαμβάνονται ότι κανείς δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία του κανονικού καθαρισμού κάθε εβδομάδα, προτείνουν ότι τουλάχιστον μια φορά τον μήνα θα πρέπει να κάνεις πλήρες πλύσιμο στα πινέλα σου.