Πας στο σούπερ μάρκετ και κάθε φορά που βρίσκεται στον διάδρομο με τα ρύζια έχεις το ίδιο ακριβώς ερώτημα; Τι να αγοράσω; Το καστανό ρύζι ή το λευκό; Και τελικά σχεδόν πάντα, παίρνεις το λευκό. Λάθος! Το καστανό ρύζι είναι πολύ καλύτερο και εμείς έχουμε συγκεντρώσει αρκετά επιχειρήματα για να σε πείσουμε και την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά από τα ράφια με τα προϊόντα να αλλάξεις συνήθειες.

Γιατί το καστανό ρύζι τελικά είναι καλύτερο από το λευκό;

  1. Τα ακατέργαστα τρόφιμα είναι πάντα πιο θρεπτικά: Ό,τι δεν έχει υποστεί ανθρώπινη και κυρίως μηχανική επεξεργασία είναι πιο υγιεινό και φυσικά πιο θρεπτικό.
  2. Περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες: Το καστανό ρύζι έχει περισσότερες θρεπτικές φυτικές ίνες και έτσι κάνει μεγαλύτερο καλό στον οργανισμό σου. Σκέψου ότι ένα φλιτζάνι καστανό ρύζι περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών ενώ το λευκό, μόλις 0,5 γραμμάρια.
  3. Θα σε χορτάσει για περισσότερες ώρες: Το καστανό ρύζι είναι πιο χορταστικό και σαφώς πιο βαρύ για το στομάχι σου. Όταν, λοιπόν, σηκωθείς από το τραπέζι θα νιώθεις πιο πλήρης τρώγοντας το ενα τρίτο της ποσότητας που θα έτρωγες από το λευκό ρύζι για μπορέσεις να πεις ότι χόρτασες.
  4. Τα σκούρα προϊόντα είναι καλύτερα από τα λευκά: Οι διατροφολόγοι έχουν εστιάσει πολλές φορές στις διαφορές των σκουρόχρωμων προϊόντων και έχουν εξηγήσει ότι βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
  5. Σε βοηθάει να ξεπρηστείς: Το καστανό ρύζι θα βοηθήσει τον οργανισμό σου και ειδικά το πεπτικό σου σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα. Θα σε κάνει να αποβάλεις τα περιττά σου υγρά και έτσι, θα δεις την κοιλιά σου να ξεφουσκώνει.