Τα νύχια είναι ένα από τα σημεία της εμφάνισης σου στο οποίο δίνεις ιδιαίτερη έμφαση. Επισκέπτεσαι συνεχώς ινστιτούτα και φυσικά ακολουθείς πάντα τις τελευταίες τάσεις τις μόδας. Αυτή την περίοδο, λοιπόν, κάνεις συνεχώς ημιμόνιμο μανικιούρ.
rihanna-gif-ipop.gr

Σημείωση!

Το ημιμόνιμο μανικιούρ διαρκεί περισσότερο από το απλό μανικιούρ και είναι πιο ανθεκτικό. Γι’ αυτό άλλωστε οι περισσότερες γυναίκες το λατρεύουν.

Ξέρεις, όμως, ότι το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία σου; Δεν το λέμε εμείς το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες.

Σε πρόσφατη, λοιπόν, έρευνα που έκαναν επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα JAMA Dermatology τονίστηκε οι λάμπες-στεγνωτήρες που χρησιμοποιούνται για το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορεί να έχουν βλαβερές συνέπειες για τον οργανισμό.

Όπως είπαν οι γιατροί, το υπεριώδες φως που εκπέμπουν οι λάμπες για να γίνει ο πολυμερισμός που χρειάζεται για να στεγνώσει το ημιμόνιμο μανικιούρ, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρκίνο του δέρματος σε πολλές γυναίκες.

Προσοχή!

Οι επιστήμονες που έκαναν αυτή την έρευνα τόνισαν ότι οι πολλαπλές χρήσεις της λάμπας είναι αυτές που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο DNA του δέρματος και έτσι να ξεκινήσουν τα προβλήματα.

Οι ειδικοί που ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη έρευνα υποστηρίζουν ότι ομάδα υψηλού κινδύνου είναι οι γυναίκες που κάνουν ημιμόνιμο μανικιούρ κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι περνούν κάθε λίγες ημέρες κάτω από το υπεριώδες αυτό φως που στεγνώνει τα νύχια.