Μπορεί η θερμοκρασία να μη έχει ανέβει υπερβολικά για την εποχή αλλά ξέρεις ότι σε λίγο καιρό θα κάνει τόσο ζέστη που δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Έτσι, λοιπόν, επειδή είμαστε ιδιαίτερα προνοητικοί αποφασίσαμε να σε βοηθήσουμε και να σου πούμε τι μπορείς να κάνεις για να μην υποφέρεις.

Για να μην μετατραπεί, λοιπόν, σε μαρτύριο ο ύπνος σου ξέρουμε όλα όσα μπορείς να κάνεις για να βοηθηθείς και να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

Τι να κάνεις αν δεν μπορείς να κοιμηθείς;

  1. Μην κουνιέσαι: Μπορεί η ζέστη να σε κάνει να γίνεσαι πιο ανήσυχος αλλά αν αρχίζεις και κουνιέσαι η θερμοκρασία σου θα ανέβει πιο πολύ και έτσι θα ζεσταθείς περισσότερο.
  2. Μην τρως πολύ αργά το βράδυ: Αν τρως το βράδυ η κατάσταση σου βιώνεις θα γίνει χειρότερη. Καλό θα ήταν, λοιπόν, το τελευταίο γεύμα της ημέρας σου να είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα του ύπνο σου. Αν το κάνεις αυτό θα εξασφαλίσεις καλύτερη ποιότητα ύπνου. Εκτός από το φαγητό καλό θα ήταν να αποφύγεις και το αλκοόλ.
  3. Καλό θα ήταν να επιλέξεις βαμβακερά σεντόνια: Τα σατέν σεντόνια και τα σεντόνια από πολυεστέρα ή άλλα υφάσματα δεν είναι κατάλληλα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να προτιμήσεις τα βαμβακερά αφού είναι πιο δροσερά από τα υπόλοιπα.
  4. Κλείσε το φως στο δωμάτιο από νωρίς: Το φως ζεσταίνει το χώρο γι΄αυτό καλό θα ήταν να το κλείσεις όχι πριν πέσεις για ύπνο αλλά αρκετή ώρα πιο πριν.