Η συμπεριφορά του σκύλου σου την ώρα που περνάτε το κατώφλι του κτηνιατρείου είναι απαράδεχτη. Αρχίζει να γαβγίζει δυνατά, κάθεται στο πάτωμα και ότι και αν κάνεις δεν σηκώνεται για να προχωρήσει. Περνάς ένα μαρτύριο και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Επειδή έχουμε ζήσει και εμείς κάτι παρόμοιο με το δικό μας σκύλο ξέρουμε τι περνάς και θέλουμε να σου πούμε πως να κάνεις τον σκύλο να αγαπήσει τον κτηνίατρο του.
Crying_dog_ipop.gr

Μικρά tips για να κάνεις το σκύλο να αγαπήσει τον κτηνίατρο!

  1. Πάρε μαζί το αγαπημένο του παιχνίδι: Αν πάρεις μαζί στον κτηνίατρο το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σου θα τον κάνεις να νιώσει πιο άνετα στον χώρο. Θα του δείξεις ότι αυτό το μέρος συνδυάζεται με το αγαπημένο του παιχνίδι και θα τον κάνεις να εξοικειωθεί με το μέρος.
  2. Συνδύασε τον κτηνίατρο με την αγαπημένη βόλτα του σκύλου σου: Συνήθως πας το σκύλο σου βόλτα στην γειτονιά. Όταν, όμως, έχει χρόνο τον πηγαίνεις στην παιδική χαρά που είναι το αγαπημένο του μέρος. Κάνε, λοιπόν, ένα κόλπο. Κάθε φορά που ετοιμάζεστε να πάτε στο γιατρό πηγαίνετε πρώτα μια βόλτα στην αγαπημένη του παιδική χαρά. Ο σκύλος θα συνδυάσει τον κτηνίατρο με το παιχνίδι και την βόλτα και έτσι θα το αντιμετωπίζει πιο ψύχραιμα.
  3. Πραγματοποίησε συχνές εικονικές επισκέψεις στον κτηνίατρο: Χωρίς να χρειαστεί ο σκύλος σου να εξεταστεί από τον κτηνίατρο μπορείτε να πηγαίνετε εκεί βόλτες. Θα κάτσετε λίγο στον προθάλαμο και αυτό θα βοηθήσει πολύ.
  4. Πάρε μαζί σου λιχουδιές: Οι λιχουδιές θα ξεγελάσουν τον σκύλο σου και θα τον βοηθήσουν να ηρεμήσει την ώρα της εξέτασης.
    dog-ipop.gr