Το 55% των γατών στην Αμερική είναι παχύσαρκες. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι ελληνικές γατούλες δεν έχουν ίσο ή ακόμα και μεγαλύτερο ποσοστό; Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στη γάτα σου, όπως διαβήτη, αρθρίτιδα, καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα ακόμα και καρκίνο. Όταν ο κτηνίατρος σου λέει ότι η γατούλα σου πρέπει να χάσει μερικά κιλάκια, δεν στο λέει με στόχο να κατέβει στα καλλιστεία αλλά να είναι υγιής! Εσύ μπορείς να κάνεις τη γάτα σου fit με 5 απλά βήματα, αρκεί να μας ακούσεις!

Επισκέψου τον κτηνίατρο

Πήγαινε μια βόλτα μέχρι τον κτηνίατρο και δες πόσα κιλά παραπάνω από το κανονικό ζυγίζει η γάτα σου. Υπολόγισε το ιδανικό πάχος ανάλογα με τις διαστάσεις και τη ράτσα της και βάλε στόχο να το φτάσει. Ο κτηνίατρος θα σε συμβουλέψει σχετικά με τον αριθμό των θερμίδων που μπορεί να καταναλώνει σε καθημερινή βάση.

Διάλεξε την κατάλληλη τροφή

Οι γάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τρώνε καλά κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για χάσιμο βάρους, προκειμένου να προσλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

cat gym

Μάθε για τις λιχουδιές

Ενημερώσου από τον κτηνίατρο σχετικά με τις λιχουδιές που μπορεί να φάει η γατούλα σου για να μην πάρει έξτρα βάρος αλλά να διατηρήσει και το προνόμιο της λιχουδιάς.

Ά-Σ-Κ-Η-Σ-Η

Δεν χρειάζονται τρελά πράγματα για να γυμνάσεις τη γάτα σου. Ένα laser και μερικά διαδραστικά παιχνίδια είναι υπεραρκετά για να χτίσεις δυνατό σώμα στη γάτα.

catgym500

Ζυγαριά, ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου

Ζύγισε τη γατούλα σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να ελέγχεις την πρόοδό της στην προσπάθεια για απώλεια βάρους και να προβαίνεις στις κατάλληλες δράσεις.