Ψάχνεις να φας κάποιο σνακ και συνήθως καταλήγεις να τρως σαβούρες; Μην κατηγορήσεις το ότι δεν αντέχεις να κρατηθείς μακριά από τα junk αλλά το μυαλό σου! Όταν επιλέγεις τι θα φας ο εγκέφαλός αυτόματα ενεργοποιεί τους παράγοντες γεύσης πριν πάρεις την απόφαση του τι είναι καλό να φας και τι δεν είναι. Σ αυτό τα συμπέρασμα τουλάχιστον κατέληξε πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Στα πλαίσια της μελέτης, οι συμμετέχοντες επέλεξαν μία από τις δύο τροφές που τους παρουσιάστηκαν σε μία οθόνη. Οι ερευνητές ανέλυσαν τις αποφάσεις των συμμετεχόντων αλλά και τον χρόνο που χρειάστηκε μέχρι να πάρουν την απόφαση τους υπολογίζοντας το χρόνο που κουνούσαν το ποντίκι πριν κάνουν το κλικ τους. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν πως η γεύση επηρέαζε περισσότερο τις αποφάσεις από ότι η σκέψη της υγιεινής διατροφής.

Ο λόγος που η γεύση σκάει στο μυαλό πρώτη είναι επειδή είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό το οποίο δεν χρειάζεται σκέψη ενώ πρέπει να επεξεργαστείς την πληροφορία αν είναι καλό ή κακό για τον οργανισμό σου.

Ποιο είναι το τρικ των 2 δευτερολέπτων; Μόλις σκεφτείς την σοκολάτα, δώσε 2 δευτερόλεπτα πριν πας να την πάρεις από το ψυγείο. Θα δεις ότι στο ενδιάμεσο, μπορεί να προτιμήσεις το μήλο! Το να περιμένεις λίγο περισσότερο δίνει την ευκαιρία στο μυαλό σου να επεξεργαστεί τις πληροφορίες!