Όταν σε καλούν τελευταία στιγμή σε ραντεβού ή σε μια χαλαρή έξοδο με φίλους, είναι πολύ πιθανό ν’ αρνηθείς γιατί δεν προλαβαίνεις να ετοιμαστείς, η κούραση διαγράφεται στο πρόσωπό σου κλπ. Και πόσο το ήθελες να βγεις μια βόλτα να πάρεις τον αέρα σου, αλλά “ποιος βάφεται τώρα” σκέφτεσαι.

Υπάρχουν όμως, μερικά tips για να σε σώσουν από περιπτώσεις της τελευταίας στιγμής και να λάμψεις!

Μάσκα που θα δώσεις αμέσως λάμψη στο δέρμα σου

Αντί να χάσεις τον χρόνο σου καλύπτοντας το πρόσωπό σου με make-up είναι προτιμότερο να κάνεις μια μάσκα 15 λεπτών που θα κάνει το δέρμα σου να αναρρώσει. Καθάρισε πρώτα καλά το πρόσωπό σου και έπειτα τοποθέτησε τη μάσκα που θα καθαρίσεις τους πόρους σου και θα εξαφανίσει τα σπυράκια σου.

Για τη μάσκα: Ρίξε 2-3 κουταλάκια γάλα σ’ ένα μπολ, πρόσθεσε 1 κουτάλι της σούπας ζελατίνη. Άφησέ το να στεγνώσει για λίγο και βαλ’ το στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή έως ότου το μείγμα πάρει μια κρεμώδη μορφή. Όταν αυτό είναι ζεστό, εφάρμοσε προσεκτικά στο πρόσωπό σου. Άφησε τη μάσκα να στεγνώσει και στη συνέχεια αφαίρεσε απαλά.

Κάλυψε τους μαύρους κύκλους στα μάτια σου σωστά

Για να καλύψεις τις διάφορες ατέλειες κάτω απ’ τα μάτια σου, δοκίμασε να διορθώσεις την απόχρωση που χρησιμοποιείς: τα ροζ χρώματα θα φωτίσουν ένα θαμπό δέρμα, το κίτρινο θα καλύψει αγγειακές κηλίδες ή μικρές ουλές, το πορτοκαλί θα αποκρύψει τους μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια σου.

Μπούκλες στα…γρήγορα!

Αν τα μαλλιά σου δεν “στρώνουν” με τίποτα αυτός είναι ο τρόπος για να κάνεις όμορφες μπούκλες και γρήγορα!

Πούδρα με…χαρτομάντιλο!

Ένα βαρύ μακιγιάζ και make-up μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του δέρματός σου. Αντ’ αυτού επέλεξε μια ελαφριά πούδρα και εφάρμοσε μ’ ένα χαρτομάντιλο. Έτσι θα είναι ελαφρύ και πολύ φυσικό.

Ιδανικά φρύδια


Για να φτιάξεις τα ιδανικά φρύδια πρέπει να ακολουθήσεις κυρίως τρεις κανόνες: μην τα κάνεις πολύ τετράγωνα, συνδύασε σωστά το μολύβι με τα χέρια σου και μην τραβήξεις πολύ τις άκρες.

Μαλλιά σε 5 λεπτά…


Δεν χρειάζεται ν’ αφιερώσεις 30 λεπτά με μια ώρα για να φτιάξεις τα μαλλιά σου. Και να ήθελες, τώρα δεν προλαβαίνεις! Μπορείς εύκολα να τα κάνεις έναν χαμηλό κότσο. Θα σου πάρει 5 με 10 λεπτά το πολύ!