Είναι καλοκαίρι και είσαι στο νησί, η υγρασία είναι στα φόρτε της και εσύ δεν έχεις δει μια καλή ήμερα στα μαλλιά σου, γιατί όσο και να τα ισιώνεις αυτά γίνονται σγουρά στο δευτερόλεπτο. Γι’αυτό και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τους τρόπους που μπορείς να έχεις ίσια μαλλιά το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να έχουμε ίσια μαλλιά το καλοκαίρι και να τα ταλαιπωρούμε όταν το αλάτι της θάλασσας μας έχει χαρίσει τέλειες κυματιστές μπούκλες. Ωστόσο, τα ίσια μαλλιά σύμφωνα με μια πρόσφατη διεθνή μελέτη, είναι εκείνα που οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν, ίσως επειδή μπορεί να τα ελέγχεις πιο εύκολα.

Για να έχεις ίσια μαλλιά το καλοκαίρι, υπάρχουν λύσεις για όλες τις τσέπες, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τι τύπο μαλλιών έχεις. Για παράδειγμα, «είναι δύσκολο να ελέγξω τον όγκο των μαλλιών μου και να πειθαρχήσω τις ανεξέλεγκτες μπούκλες», τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα μαλλιά σου είναι ατίθασα, είναι ευαίσθητα στην υγρασία και έχουν την τάση να σπάνε. Ή τα μαλλιά μου είναι που μακριά και είναι δύσκολο να τα χτενίσω. Σε αυτήν την περίπτωση αν τα μαλλιά σου μπερδεύονται όταν τα χτενίζεις είναι επίσης ατίθασα.

Ο ήλιος, ο άνεμος, το θαλασσινό νερό ή το νερό στην πισίνα, η υπεριώδη ακτινοβολία επηρεάζουν αρνητικά τη φυσική κερατίνη των μαλλιών και τελικά η ίνα των μαλλιών στεγνώνει προκαλώντας το φριζάρισμα.

Κερατίνη

Αφού έχουμε ήδη εντοπίσει το πρόβλημα και τα αίτια που δεν μπορούμε να έχουμε ίσια μαλλιά το καλοκαίρι, μας έχει μείνει να βρούμε τη λύση. Η πιο διαδεδομένη θεραπεία είναι αυτή της κερατίνης, η οποία υπόσχεται ίσια μαλλιά χωρίς φριζάρισμα για ένα μεγάλο διάστημα.

Τaninoplastia

Υπάρχει μια νέα θεραπεία που αντιμετωπίζει και λειαίνει τα μαλλιά με φυσικό τρόπο, χάρη στην τανίνες, μια πολυφαινόλη φυτικής προέλευσης που προέρχεται από διάφορους φυτικούς οργανισμούς, όπως το φλοιό δέντρων, άγουρα φρούτα και κρασί. Αυτή η θεραπεία κατά την επαφή με τη θερμότητα της πλάκας, ενεργεί επί της ίνας των μαλλιών δημιουργώντας νέες αλυσίδες πρωτεϊνών και ενυδατώνουν την τρίχα σε βάθος.

Υαλουρονικό οξύ

Μπορεί η θεραπεία κερατίνης να είναι η πιο διαδεδομένη, αλλά τα τελευταία χρόνια το υαλουρονικό οξύ κερδίζει όλο και περισσότερο υποστηρικτές. Αυτό είναι ένα σκεύασμα με οργανική βάση που δίνει μεγαλύτερη ομαλότητα και λάμψη στα μαλλιά, ενώ παράλληλα αποκαθιστά την ίνα της τρίχας από μέσα προς τα έξω.