Φίλε CrossFitά μάλλον ο ενθουσιασμός σου για την γυμναστική σε κάνει να μην σκέφτεσαι ορισμένα πράγματα σωστά, σύμφωνα με όσα προτείνει νέα έρευνα!

Και για να μην περάσουμε στην επίθεση: Κάνεις ποτέ διάλειμμα έστω και μιας ημέρας ανάμεσα στις προπονήσεις σου; Εάν η απάντησή σου είναι όχι, τότε συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο!

Η νέα μελέτη προτείνει ότι μετά από δύο μέρες προπόνησης, θα πρέπει να παίρνεις μια μέρα off, ειδικά εάν είσαι νέος στην ενασχόλησή σου με αυτό το είδος γυμναστικής.

Διαφορετικά, προειδοποιούν οι ερευνητές, πιθανώς να εμφανίσεις προσωρινή πτώση των αντιφλεγμονώδων πρωτεϊνών στο ανοσοποιητικό σου σύστημα, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Το CrossFit έχει ένα σωρό οφέλη για το σώμα σου, ωστόσο, συχνά κατηγορείται ότι κάνει focus στο αποτέλεσμα κι όχι τόσο στην τεχνική, γι’ αυτό είναι εύκολο να κουράσει τους μυς και να προκαλέσει τραυματισμούς.

Οι ερευνητές εξηγούν πως σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να συνδέσουμε απαραίτητα το CrossFit με την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ωστόσο, επιμένουν ότι η καθημερινή προπόνηση μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό σου. Ειδικά εάν είσαι αρχάριος!

Συνέχισε, λοιπόν, το CrossFit σου αλλά να θυμάσαι ότι θα πρέπει να παίρνεις μερικές μέρες off μέσα στην εβδομάδα.

Photo: Getty Images