Αν είσαι γυναίκα ξέρεις πολλά καλά ότι τις δύσκολες ημέρες της περιόδου το σώμα σου, η διάθεσή σου και γενικότερα όλα, αλλάζουν. Νιώθεις ότι πονάς, πρήζεσαι και η διάθεσή σου είναι πολύ πεσμένη. Αυτά είναι φυσιολογικά! Υπάρχουν, όμως, και άλλα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν αυτές τις δύσκολες ημέρες τις περιόδου  και καλό θα ήταν να τους δώσεις την σημασία που τους αρμόζει.

Ποια είναι τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις τις δύσκολες ημέρες της περιόδου;

  1. Εκτενής αιμορραγία: Αν πρέπει να αλλάζει πολύ συχνά δηλαδή περίπου ανά μία ώρα καλό θα ήταν να ανησυχήσεις. Αυτή η πολύ έντονη ροή του αίματος μπορεί να φανερώνει κάποια αιμορραγική διαταραχή και να αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά.
  2. Ταχυπαλμίες: Κουράζεσαι πολύ εύκολα και νιώθεις έντονες ταχυπαλμίες; Τηλεφώνησε στον γιατρό σου άμεσα.
  3. Ελάχιστη απώλεια αίματος: Σου είπαμε τι συμβαίνει όταν έχεις πάρα πολύ αίμα οπότε τώρα πρέπει να μάθεις τι συμβαίνει και όταν έχεις πολύ λίγο γιατί ούτε αυτό είναι φυσιολογικό. Η μικρή απώλεια αίματος ανά διαστήματα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αμηνόρροια, δηλαδή την πλήρη διακοπή της περιόδου.
  4.  Υπερβολικός πόνος: Αυτές τις δύσκολες μέρες της περιόδου είναι λογικό να πονάς. Αν, όμως, οι πόνοι που νιώθεις είναι υπερβολικά έντονοι σε σημείο που δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι πρέπει να απευθυνθείς στο γιατρό σου.