Οι έντονες ορμονικές μεταβολές που συνεπάγεται η εγκυμοσύνη, ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο που οι αλλαγές στον οργανισμό είναι ακόμα μεγαλύτερες μπορεί να οδηγήσουν σε κρίσεις ακμής. Αν, λοιπόν, είσαι έγκυος και έχεις μεγάλο πρόβλημα αφού βγάζεις σπυράκια και έχεις τρομοκρατηθεί αποφασίσαμε να σε βοηθήσουμε και να σου πούμε πούμε ποια προϊόντα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ποια όχι.

Τι μπορείς να βάζεις στο πρόσωπο σου αν βγάζεις σπυράκια και είσαι έγκυος και τι όχι;

  1. Απαγορεύονται οι θεραπείες με χάπια: Τα χάπια που χρησιμοποιούνται για να διώξουν την ακμή δεν επιτρέπονται στην δική σου περίπτωση γιατί περιέχουν ουσίες που περνούν στο αίμα και μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα επιβλαβής για το έμβρυο.
  2. Εμπιστεύσου την φύση: Αν και εσύ βγάζεις σπυράκια καλό θα ήταν αυτή την περίοδο την ζωή σου να στραφείς στα πιο φυσικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να τους πεις αντίο. Βάλε, λοιπόν, λεμόνι.
  3. Βάλε κρέμες τοπικής εφαρμογής έχουν ρετινόλη: Οι κρέμες που περιέχουν αυτήν την ουσία δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία του βρέφους σου και θα σε βοηθήσουν πολύ.
  4. Χρησιμοποίησε τζελ και λοσιόν καθαρισμού: Στο εμπόριο θα βρεις τέτοια προϊόντα με καταπραϋντική δράση που θα σε βοηθήσουν αρκετά. Οπότε το μόνο που έχεις είναι να τα δοκιμάσεις.