Η αλήθεια είναι πως όσο προχωράει η εγκυμοσύνη σου τα προβλήματα που έχεις με τον ύπνο γίνονται όλα και μεγαλύτερα. Δεν μπορείς πια να κοιμηθείς τα βράδια, στριφογυρίζεις στο κρεβάτι όσο μπορείς. Σε νιώθουμε υποφέρεις. Ξέρεις, όμως, ποιοι είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους σου συμβαίνει αυτό; Εμείς, βρήκαμε γιατί δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια και φυσικά θα σου τα παρουσιάσουμε.

Για ποιους λόγους δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια όταν είσαι έγκυος;

  1. Το σώμα σου έχει υποστεί πολλές αλλαγές όσο μεγαλώνει το παιδί που έχεις στην κοιλιά σου. Έτσι δυσκολεύεσαι να βρεις μια θέση να σε βολεύει.
  2. Αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς σου και δεν μπορείς να χαλαρώσεις.
  3. Θες να πηγαίνεις συνεχώς στην τουαλέτα: Η συχνή διούρηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που σου προκαλεί διαταραχή του ύπνου.
  4. Νιώθεις τα άκρα σου πρησμένα: Η κατακράτηση των υγρών είναι μεγάλη. Τα πόδια αλλά και τα χέρια σου είναι πρησμένα και τα αισθάνεσαι πολύ βαριά.
  5. Το μωρό σου κινείται συνεχώς και πιέζεσαι: Αυτή η πίεση οδηγεί συχνά σε δυσκολίες στην αναπνοή, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του ύπνου.
  6. Έχεις καούρες: Μια σημαντική αιτία της αϋπνίας στις έγκυες γυναίκες είναι οι καούρες. Ότι και αν φας δυσκολεύεσαι να το χωνέψεις και έτσι δεν μπορείς να κοιμηθείς.