Τώρα το Πάσχα, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων αναρωτιούνται αν είναι οκ να ταΐσουν πασχαλινά αυγά το ζωάκι τους. Θα πάθουν κάτι από το τσόφλι; Μπορούν να φάνε ένα ωμό πασχαλινό αυγό ή βρασμένο; Όλες αυτές τις απορίες αποφασίσαμε να στις λύσουμε, μέρα που είναι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Υπάρχουν αποδείξεις ότι το τσόφλι του αυγού αποτελεί μια τέλεια πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών για το σκύλο σου. Για να έχει ο σκύλος σου γερά δόντια και οστά, θρυμμάτισε το τσόφλι και ρίξε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού στο μπολ με τις κροκέτες του σκύλου σου.

Θέλεις να βοηθήσεις το κατοικίδιο ζώο σου να χτίσει δυνατούς μυς, να ενισχύσει το τρίχωμα και τα νύχια του, και να επιδιορθώσει τους ιστούς του; Ένα σφιχτό αυγό την ημέρα μπορεί να κρατήσει τον κτηνίατρο μακριά.

Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι το τσόφλι του αυγού μπορεί να προκαλέσει σαλμονέλα στα κατοικίδια, αν ακόμα ανησυχείς, μπορείς να βράσεις το αυγό πριν πάρεις το τσόφλι.

Με αυτό τον τρόπο, αφού το τσόφλι θα είναι σίγουρα στεγνό και στερεό, μπορείς να το θρυμματίσεις και να το αποθηκεύσεις σε ένα δοχείο για να μην επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε μέρα!