Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις σχεδόν όλο το σπίτι είναι να το περάσεις με την ηλεκτρική σκούπα. Ούτε φαράσι, ούτε σκύψιμο, ούτε τόση κούραση. Είσαι σίγουρη όμως ότι χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σου σκούπα σωστά και δεν κοντεύεις να την καταστρέψεις με αυτά που τη βάζεις να σκουπίζει;

Σκληρά αντικείμενα

Είναι τόσο δελεαστικό να βλέπεις το μικρό πετραδάκι στο χαλί και να είσαι με την ηλεκτρική στο χέρι. Απλά θα κάνεις αυθόρμητα την κίνηση να το ρουφήξεις με τη σκούπα και όχι φυσικά να σκύψεις να το μαζέψεις. Ξέρεις όμως ότι κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει τη σκούπα σου; Σκληρά αντικείμενα, όπως το πετραδάκι, μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο εσωτερική της συσκευής ή να φρακάρουν σε ένα σημείο που είναι απρόσιτο για να τα βγάλεις. Αυτό δεν θα συμβεί φυσικά κάθε φορά, αλλά μια να γίνει είναι αρκετό για να αποχαιρετίσεις την ηλεκτρική σου σκούπα.

Νερό

Οι συνηθισμένες ηλεκτρικές σκούπες δεν είναι προορισμένες για να σκουπίζουν νερό. Αν μπεις στον πειρασμό να ρουφήξεις νερό με την ηλεκτρική σου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αλλά και καταστροφής του μηχανήματος. Αν έχεις τόση μανία να σκουπίζεις το νερό με την ηλεκτρική σου, προμηθεύσου μια ειδική που είναι για τα υγρά. Δεν είναι ακριβή και θα σε σώσει και από την ηλεκτροπληξία και από πιθανές ζημιές στη σκούπα σου.

Πάνω από καλώδια

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έγινε και κάτι αν περάσουν την ηλεκτρική πάνω από καλώδια που υπάρχουν στο πάτωμα. Μπορεί τα περισσότερα καλώδια να είναι αρκετά δυνατά ώστε να αντέξουν το πέρασμα μιας σκούπας, όμως αν το κάνεις σε τακτική βάση, σίγουρα μετά από κάποιο διάστημα θα αντιληφθείς τη φθορά. Εκτός αυτού, δεν νομίζω να σου ακούγεται και πολύ ωραία ιδέα, ένα καλώδιο μπλεγμένο και κουλουριασμένο γύρω από το στόμιο της σκούπας σου. Γι’ αυτό ξεπέρνα το και σκύψε να μαζέψεις τα καλώδια πριν ξεκινήσεις τις δουλειές του σπιτιού!