Αν το δέρμα σου περνάει μια δύσκολη φάση κάθε Χειμώνα, δεν είσαι η μόνη! Το κρύο προκαλεί έλλειψη υγρασίας και ως εκ τούτου ξηρό δέρμα. Υπάρχουν, όμως, πράγματα που μπορεί να κάνεις και μόνη σου επιδεινώνοντας την κατάσταση χωρίς να το γνωρίζεις.

Γι’ αυτό και οι ειδικοί σου προτείνουν τι θα πρέπει να αποφύγεις  στην περιποίηση του δέρματος τον Χειμώνα.

Βαζελίνη

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά το να χρησιμοποιείς βαζελίνη στο πρόσωπό σου τον Χειμώνα δεν επιτρέπει την υγρασία του περιβάλλοντος να εισέλθει στο δέρμα σου, ενώ ενδεχομένως να «παγιδεύσει» και καυσαέρια της ατμόσφαιρας στο πρόσωπό σου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σπυράκια.

Βαριά αρώματα

Το ξηρό δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και τα συστατικά τα οποία περιέχουν τα βαριά αρώματα μόνο κακό μπορούν να του προκαλέσουν. Γι’ αυτό προτίμησε προϊόντα με ελαφρύ άρωμα και μην το παρακάνεις.

Κορτιζόνη

κρέμα

Οι ειδικοί προτείνουν να μην πέσεις στην παγίδα να προσθέσεις μια κρέμα κορτιζόνης στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Πολλά εξανθήματα ή αλλεργίες μπορούν να θεραπευτούν με κρέμες κορτιζόνης εάν χρησιμοποιούνται βραχυπρόθεσμα (λιγότερο από δύο εβδομάδες), αλλά με μακροχρόνια χρήση, το δέρμα γίνεται εθισμένο και μπορεί να χρειαστούν πολλές εβδομάδες ή μήνες μέχρι το δέρμα σου να επανέλθει στα φυσιολογικά του.