Γνωρίζεις ήδη ότι τα οφέλη της Zumba είναι πολύ σημαντικά για το σώμα σου και τα τελευταία χρόνια η Zumba έχει γίνει αγαπημένη γυμναστική, ειδικά για τις γυναίκες. Για εσένα, λοιπόν, που είσαι φαν του αθλήματος, σου έχουμε καλά νεά! Γιατί η Zumba εκτός από καλλίγραμμο σώμα, σου προσφέρει και ψυχική χαρά.

Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Derby, καταθλιπτικοί ασθενείς που έλαβαν εννέα εβδομάδων μαθήματα salsa χορού βίωσαν μια τεράστια άνοδο στη διάθεσή τους.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι ήταν ο συνδυασμός της άσκησης, της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της συγκέντρωσης που απαιτείται για την  εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας που ενίσχυσαν σημαντικά την διάθεση όλων των συμμετεχόντων της μελέτης.

Ενώ μπορεί να μην είναι παραδοσιακά salsa, τα μαθήματα Zumba είναι συνδεδεμένα με την προώθηση μιας ισχυρής αίσθησης της κοινότητας, απαιτούν την αφθονία της εστίασης, και απαιτούν να χύσεις πολύ ιδρώτα για να ολοκληρωθούν!

Η άσκηση έχει συνδεθεί από καιρό με μια αύξηση στην απελευθέρωση των ενδορφινών στο σώμα, και κάποια προκαταρκτική έρευνα δείχνει μια συσχέτιση μεταξύ της τακτικής άσκησης και του λιγότερο γνωστού νευροδιαβιβαστή νορεπινεφρίνης, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους από τον εγκέφαλο πιο αποτελεσματικά.

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς σου και σε κάνει να ιδρώνεις έχει μεγάλα οφέλη για τον εγκέφαλο και το σώμα σου, αλλά ειδικά η Zumba μετατρέπει οποιαδήποτε βαρετή γυμναστική, σε ένα μεγάλο πάρτι!