Η ώρα άλλαξε και έτσι όλοι είμαστε σε θερινό mood. Ήξερες, όμως, ότι η θερινή ώρα εκτός από το ότι κάνει την διάθεσή μας να ανεβαίνει στα ύψη, κάνει καλό και στην υγεία όλων τον ατόμων και δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το εν λόγω θέμα.

Γιατί, όμως, η θερινή ώρα μας κάνει καλό;

  1. Όπως νομίζουν οι επιστήμονες αυξάνεται η βιταμίνη D του οργανισμού και έτσι βοηθά τους ανθρώπους. Τους ενθαρρύνει και τους κάνει να ασκούνται πιο πολύ. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει πρόβλημα με τα επίπεδα της βιταμίνης D. Η έλλειψη της οποίας είναι παράγοντας κινδύνου για ραχίτιδα.
  2. Βέβαια, όσοι υποστηρίζουν την θερινή ώρα τονίζουν επίσης ότι βοηθά πολύ και τους ανθρώπους που έχουν κατάθλιψη ή αντιμετωπίσουν γενικότερα προβλήματα με την ψυχική τους υγεία.
  3. Κάτι άλλο που σίγουρα δεν σου περνάει από το μυαλό είναι ότι κατά την διάρκεια της περιόδου που εφαρμόζεται η θερινή ώρα τα τροχαία ατυχήματα ελαττώνονται κατά πολύ. Για την ακρίβεια κατά 40%, όπως τονίζεται σε έρευνα που έκαναν επιστήμονες στην Ιταλία.

Για όλους αυτούς τους λόγους έχει προταθεί να μην αλλάζουμε τα ρολόγια μας το χειμώνα και να διατηρηθεί η θερινή ώρα. Μάλιστα, αυτή την ιδέα είχε πει ήδη από το 1785 ο Βενιαμίν Φραγκλίνος που είχε τονίσει ότι η θερινή ώρα εκτός των άλλων βοηθά εξοικονόμηση ενέργειας.