Οι ρυτίδες είναι κάτι το οποίο ανησυχεί τις περισσότερες γυναίκες από μια ηλικία και μετά. Είναι ο κυριότερος λόγος που τρέχεις να αγοράσεις ό, τι προϊόν υπάρχει που υπόσχεται ότι προλαμβάνει τη δημιουργία των ρυτίδων. Όμως είναι αυτά τα προϊόντα αρκετά; Ή μήπως χρειάζεσαι κάποιον πιο φυσικό τρόπο για να προλάβεις στα αλήθεια τις ρυτίδες;

Σταμάτα το κάπνισμα

Το κάπνισμα παρεμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος και στερεί από τα κύτταρα του δέρματος την τροφή και το οξυγόνο. Αυτό προκαλεί σταδιακά μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου, κάτι που έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για το σώμα.

Σωστή διατροφή

Η κακή διατροφή είναι από τους κυριότερους λόγους πρόκλησης των ρυτίδων. Μια σωστή διατροφή μπορεί να προλάβει την πρόωρη γήρανση του δέρματος και επιβραδύνει αυτή τη φυσική διαδικασία. Ορισμένα συστατικά που περιλαμβάνονται στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος δεν είναι αρκετά για να προλάβουν τις ρυτίδες, οπότε ενσωμάτωσε στη διατροφή σου τα θρεπτικά συστατικά που σου έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

Πιες νερό

Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται ξηρό, θαμπό και μεγαλύτερης ηλικίας. Πιες περισσότερο νερό για να απομακρύνεις τις τοξίνες από το σώμα σου, να το κρατήσεις ενυδατωμένο και να δώσεις στα κύτταρα του δέρματός σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Έτσι το δέρμα σου θα φαίνεται πιο σφριγηλό και υγιές.

Κοιμήσου

Είναι γνωστά τα οφέλη του ύπνου τόσο για τη λειτουργία του οργανισμού σου, όσο και για την εξωτερική σου εμφάνιση. Η έλλειψη ύπνου σε κάνει να φαίνεσαι κουρασμένη, με αποτέλεσμα το δέρμα σου να φαίνεται γηραιότερο και μακροπρόθεσμα να έχεις ρυτίδες πριν από την ώρα σου. Ένας καλός καθημερινός ύπνος θα κάνει το δέρμα σου δυνατό και θα αναπτύξεις αντοχές απέναντι στις ακτίνες του ήλιου και σε άλλους τοξικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν ρυτίδες.