Σίγουρα ξέρεις ότι οι ορμόνες επηρεάζουν την διάθεση σου αλλά και το σώμα σου. Αυτή την φορά, λοιπόν, είμαστε εδώ για να σου αποδείξουμε ότι οι ορμόνες σου επηρεάζουν και την ομορφιά σου. Υπάρχουν στιγμές που σε κάνουν να δείχνεις πιο γοητευτική αλλά και στιγμές που σε κάνουν να μοιάζεις πιο άσχημη (τότε δηλαδή που η ακμή στα πρόσωπό σου βρίσκεται σε έξαρση).

Για να σε βοηθήσουμε αποφασίσαμε να σου παρουσιάσουμε τι συμβαίνει στον οργανισμό σου και φυσικά να σου εξηγήσουμε πως οι ορμόνες επηρεάζουν όλη σου την ύπαρξη.

Πρώτη με έβδομη ημέρα του κύκλου σου:

Ο κύκλος σου ξεκινά με την πρώτη ημέρα που έχεις αίμα. Τότε ο οργανισμός σου παράγει μεγαλύτερες ποσότητες μιας ορμόνης που ονομάζεται προσταγλανδίνη. Την ίδια μάλιστα στιγμή το δέρμα σου γίνεται πιο ευαίσθητο. Τα σπυράκια βρίσκονται σε έξαρση και εσύ δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις.

Έβδομη με δωδέκατη ημέρα:

Οι ωοθήκες ξεκινούν ξανά την παραγωγή οιστρογόνων. Το δέρμα σου επανέρχεται στην φυσιολογική του κατάσταση και γίνεται πάλι σφριγηλό και λείο.

Δωδέκατη με δέκατη έκτη:

Είσαι σε ωορρηξία και αυτό σημαίνει ότι είσαι πιο γόνιμη αλλά και πιο ελκυστική από ποτέ.

Δέκατη έβδομη με εικοστή πέμπτη μέρα:

Αν δεν γονιμοποιηθούν τα ωάρια σου ξεκινά και πάλι οι προετοιμασία για την επόμενη έμμηνο ρήση. Μάλιστα, αυτές οι ημέρες συνοδεύονται και με αύξηση της κρίσης ακμής.

Εικοστή πέμπτη με εικοστή όγδοη μέρα:

Είναι οι τελευταίες ημέρες του κύκλου και έτσι τα οιστρογόνα σταδιακά μειώνονται. Το σώμα σου αλλά και το πρόσωπό σου πρήζονται και το δέρμα σου ξεραίνεται.