Το να έχεις σγουρά μαλλιά μόνο χαρά μπορεί να σου προσφέρει, όμως, μόνο εσύ γνωρίζεις τον κόπο που χρειάζεται κάθε φορά που βγαίνεις απ’ το μπάνιο για να διατηρήσεις ζωντανές κι εντυπωσιακές τις μπούκλες σου.

Με τα παρακάτω hacks, όμως, για σγουρά μαλλιά σου εγγυόμαστε ότι θα σου αλλάξει η ζωή!

Ο σωστός τρόπος να βάζεις conditioner

Η εφαρμογή conditioner στα σγουρά μαλλιά θέλει μια στρατηγική! Άπλωσε την κρέμα απ’ τη μέση της τρίχας προς τις άκρες και εν συνεχεία χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου ώστε να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου. Αφού το αφήσεις για 2-3 πάνω στα μαλλιά σου, ξέπλυνέ τα με δροσερό νερό και τύλιξέ τα με μια πετσέτα για να διατηρήσεις την υγρασία.

σγουρά μαλλιά

Ζωντανές μπούκλες απλά με τα χέρια σου

Για να διατηρήσεις τις μπούκλες σου ζωντανές το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσεις με τα χέρια σου τις άκρες των μαλλιών σου και να σπρώξεις τις μπούκλες προς τα πάνω. Κάνε τη συγκεκριμένη κίνηση σε κάθε πλευρά του κεφαλιού σου για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Η πετσέτα παίζει ρόλο

Το τρίψιμο των μαλλιών σου με την πετσέτα είναι ένας εγγυημένος τρόπος να τα καταστρέψεις! Μια πετσέτα μικροϊνών είναι η καλύτερη λύση, αλλά μην την βάλεις στο στεγνωτήριο. Οι ίνες ανοίγουν περισσότερο και δημιουργούν φριζάρισμα. Ακόμα καλύτερη εναλλακτική; Να τρίψεις τα μαλλιά σου μ’ ένα t-shirt!

Πιάσε τα μαλλιά σου έναν ψηλό κότσο

Μετά από μερικές ώρες, οι μπούκλες σου έχουν αρχίσει να “πέφτουν” κι εσύ φρικάρεις; Στον ύπνο σου εγκλώβισέ τες μ’ έναν ψηλό κότσο. Το πρωί μπορείς ν’ ανανεώσεις τις άκρες σου με νερό και serum.