Οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων του Σιάτλ ισχυρίζονται ότι η παχυσαρκία σε μια έγκυο γυναίκα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο, στο παιδί που θα γεννηθεί, να έχει πρόβλημα στα νεφρά και στο ουροποιητικό σύστημα. Σε συνέδριο που θα γίνει στις 11-16 Νοεμβρίου θα μιλήσουν για αυτή την άποψη.

Προβλήματα στα νεφρά και στο ουροποιητικό σύστημα έχει αποδεχθεί ότι μπορούν να περάσουν από γενιά σε γενιά. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι πιθανότητες ένα παιδί, που γεννήθηκε από παχύσαρκη μητέρα, να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα νεφρά του ή με το ουροποιητικό είναι  6 προς 10! Ο επικεφαλής του νοσοκομείου του Σιάτλ, Ian Macumber αναφέρει: “Τα ευρήματα αυτά  μπορούν να μας δείξουν τα μυστικά της ένωσης παχυσαρκίας και μεταδιδόμενων ασθενειών μέσω DNA καθώς να γνωρίσουμε και μηχανισμούς που ακόμα δεν γνωρίζουμε.”

Την ίδια στιγμή ο γιατρός Erick Forno, επίκουρος καθηγητής στο νοσοκομείο παίδων του Πίτσμπουργκ ψάχνει να αποδείξει ότι η παχυσαρκία στις εγκύους μπορεί να προκαλέσει στο παιδί άσθμα. Ο καθηγητής επίσης αναφέρει ότι ακόμα και αν η έγκυος πάρει πάρα πολλά κιλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τότε το βρέφος έχει τον ίδιο κίνδυνο.” Γνωρίζουμε ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή που συμβάλει το βρέφος να γεννηθεί με διαβήτη όμως αυτή η φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει τους πνεύμονες και τους αεραγωγούς του βρέφους” ισχυρίζεται ο δόκτορ Forno.

Όλα αυτά βρίσκονται σε φάση ερευνών όμως ήδη γνωρίζουμε ότι η παχυσαρκία στη περίοδο εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό και η μητέρα να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή της.

 

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία