Θέλετε να γυμναστείτε αλλά δεν έχετε χρόνο; Είστε κολλημένοι σε μια καρέκλα γραφείου; Ας δούμε έξυπνες ασκήσεις για γυμναστική στο γραφείο, οι οποίες μέσα σε λίγο χρόνο θα μας φτιάξουν τη διάθεσή, ώστε να συνεχίσουμε τη δύσκολη καθημερινότητά μας, παραμένοντας πάντα fit!

Αφού μπορούμε να γυμναστούμε από το σπίτι μας εύκολα και οικονομικά, γιατί να μην μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήμα και στη δουλειά μας;

Μια λύση είναι η ισομετρική άσκηση σφίγγοντας π.χ τους κοιλιακούς μας και εκπνέοντας συνέχεια επί 10″επαναλαμβάνοντας για 4-5 φορές. Εφαρμόζουμε το ίδιο και στους γλουτιαίους μύες.

Αν γράφετε πολλές ώρες στον υπολογιστή σας, σίγουρα ταλαιπωρείτε τους καρπούς σας, περιστρέψτε τους 10 φορές δεξιά και 10 αριστερά, 3-4 φορές. Εφαρμόζουμε το ίδιο στους αστραγάλους.

Κάντε περιστροφή επίσης στους ώμους σας 20 φορές μπροστά και άλλες τόσες πίσω. Προσπαθήστε να κάθεστε με το στήθος έξω και μη καμπουριάζετε. Αφού εφαρμόσετε τα παραπάνω, ζεστάνετε και ξεμουδιάσετε το σώμα σας, μπορείτε για 15-20 λεπτά να κάνετε μερικές ασκήσεις γυμνάζοντας σχεδόν όλο το σώμα σας (να θυμάστε λίγο γυμναστική είναι πολύ καλύτερα από καθόλου).

  • Βαθύ κάθισμα-squat: Αφήστε αν θέλετε πίσω σας τη καρέκλα και κάντε πως κάθεστε στον αέρα. Εφαρμόστε 15-20 επαναλήψεις επί 4 φορές προσέχοντας τα γόνατα σας να μη περνάνε από τις μύτες των ποδιών σας, κρατώντας ταυτόχρονα σφιχτή κοιλιά και δεμένη ράχη.
  • Ακούμπησε τα χέρια σου στο γραφείο και τέντωσε ένα-ένα πόδι προς τα πίσω, γυμνάζοντας μηριαίους και γλουτούς. 20 επαναλήψεις για 4 σετ σε κάθε πόδι.
  • Ακούμπησε στο τοίχο το ένα χέρι και σήκωσε στο πλάι, ένα- ένα πόδι γυμνάζοντας τους απαγωγούς σου. 15 επαναλήψεις για 3 σετ σε κάθε πόδι.
  • Κάμψεις στο γραφείο για το στήθος- χέρια-ώμους: Ανοιχτά χέρια, πόδια τεντωμένα και κάνουμε 15 κάμψεις των τριών σετ. Αν θέλουμε να αυξήσουμε τη δυσκολία, κάνουμε τις κάμψεις στο πάτωμα, με τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων, εφαρμόζοντας 15 κάμψεις για 3 σετ και άλλες 15 κάμψεις των 3 σετ με τα χέρια κλειστά για τους τρικέφαλους μας, είτε με τεντωμένα πόδια είτε στα γόνατα.
  • Βυθίσεις: Στην καρέκλα μας με κλειστούς αγκώνες ή σε ένα πάγκο. 15 φορές για 3 σετ.
  • Κοιλιακοί:  Στην καρέκλα μας αφού ακουμπάμε καλά τη πλάτη μας τεντώνοντας μπροστά τα πόδια μας 20 φορές για 3 σετ (άρσεις ποδιών) και ακόμα 20 φορές για 3 σετ ξαπλώνοντας στο πάτωμα (στρώμα), ροκανίσματα 15-20 φορές για 3 σετ.

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τα παραπάνω τρεις φορές την εβδομάδα, προκειμένου να αποκτήσετε άμεση βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης, να μειώσετε τα επίπεδα σωματικής σας κούρασης, αποκτώντας περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση! Καλή επιτυχία!

Κρις Βάλλας

Personal Trainer, Fitnees Instructor, Nike Elite Athlets & Influencer & PR Ambassador & Instructor της Nike Greece