Ξέρουμε ακριβώς το συναίσθημα: ξυπνάς το πρωί, έχει μπει η άνοιξη, ανοίγεις το παράθυρο να φωτοσυνθέσεις κι εσύ σαν άνθρωπος και μαζί με τη χαρά, έρχεται και η αλλεργία της Άνοιξης. Η μύτη τρέχει και τρέχεις κι εσύ να προλάβεις να βγάλεις το χαρτομάντιλο από τη τσάντα σου εγκαίρως. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, μπορείς με μερικές γρήγορες και εύκολες κινήσεις να διατηρήσεις το look και την ομορφιά σου, χωρίς να στα χαλάσει καμία ανοιξιάτικη αλλεργία.

Τόνισε ορισμένα σημεία του σώματός σου

Όπως το μαύρο σε κάνει να δείχνεις πιο αδύνατη, έτσι η σκίαση και η επισήμανση ορισμένων σημείων του προσώπου σου θα κάνει το πρήξιμο ανύπαρκτο! Μπορείς να τραβήξεις την προσοχή σε σημεία όπως τα ζυγωματικά για να αποφύγεις την προσοχή σε σημεία που δεν θέλεις.

Δώσε σημασία στα μάτια

Για να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια σου, πρόσθεσε λίγο μαύρο μολύβι στην εσωτερική μεριά του επάνω βλεφάρου. Εάν είναι πολύ κόκκινα, βάλε ένα ανοιχτής απόχρωσης eye liner στην άκρη του κάτω βλεφάρου.

Και με τα μαλλιά τι γίνεται;

Όταν το πρόσωπό σου είναι κόκκινο ή πρησμένο, μην αφήσεις και τα μαλλιά πρόκα γιατί θα χειροτερέψεις την κατάσταση. Κάνε τα μαλλιά σου κατσαρά, κυματιστά ή μπούκλες ώστε να τραβήξεις την προσοχή εκεί και όχι στο πρησμένο σου πρόσωπο.

Κράτα τα αλλεργιογόνα προϊόντα μακριά

Τα σπρέι μαλλιών και τα τζελ μπορεί να περιέχουν συστατικά που ερεθίζουν το δέρμα και το τελευταίο που θέλεις, ειδικά τώρα, είναι να σε πειράξει κάποιο προϊόν περιποίησης. Γι’ αυτό είτε απόφυγέ τα αυτό το διάστημα, είτε αν τα εφαρμόσεις στα μαλλιά σου, φρόντισε να κάνεις μια ωραιότατη αλογοουρά ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό σου.