Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν  ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα (αν δεν τον ξέρεις… είναι το αναμαλλιασμένο τυπάκι που βγάζει την γλώσσα του σε διάφορα μπλουζάκια και κούπες… τώρα τον έχεις σαν εικόνα… χμμμ). Στο τεράστιο έργο που μας άφησε συμπεριλαμβάνονται και πάρα πολλά αποφθέγματα. Ο Αϊνστάιν χωρίς να το έχει βάλει στόχο μας έδωσε πάρα πολλές συμβουλές που αν τις ακολουθήσουμε μπορούμε να καταφέρουμε όλα όσα θέλουμε.

Εμείς σήμερα βρήκαμε 6 προτάσεις/συμβουλές του Αϊνστάιν που αν τις ακολουθήσεις θα μπορέσεις να γίνεις επιτυχημένος επαγγελματίας .

Αν θες μια χαρούμενη ζωή τότε πρέπει να βάλεις στόχο. Μην σκεφτείς κάποιο άτομο ή κάποιο αντικείμενο.

Πρέπει καθημερινά να βάζεις στόχους στη δουλειά και να σκέφτεσαι ότι σκοπός σου είναι να επιτεύξεις τον στόχο σου. Η πορεία σου προς το στόχο αυτό θα κάνει την επαγγελματική σου ζωή ευχάριστη, χωρίς στρες και θα σε κάνει πιο χαρούμενο και στην υπόλοιπη ζωή σου.

 

Οι υπολογιστές είναι απίστευτα γρήγοροι αλλά δεν διαθέτουν μυαλό. Οι άνθρωποι είναι αργοί αλλά πανέξυπνοι. Και οι δυο μαζί έχουν πολύ μεγάλη  δύναμη.

Ο Αϊνστάιν λοιπόν, σε συμβουλεύει να κάνεις τον υπολογιστή σου, τον πιο έμπιστο φίλο σου. Να ξέρεις να τον χρησιμοποιείς και να ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσουν οι δυνατότητες του. Ο υπολογιστής είναι το βασικό εργαλείο για τη δουλειά σου.

 

Όταν σταματήσεις να μαθαίνεις, τότε αρχίζεις να πεθαίνεις.

Ποτέ μην σταματά να μαθαίνεις πράγματα. Υπάρχουν πάντα περισσότερα πράγματα που μπορείς να μάθεις για το αντικείμενο σου. Η γνώση αυτή σίγουρα θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

 

Πρέπει να μάθεις τους κανόνες του παιχνιδιού και μετά να παίξεις καλύτερα από κάθε άλλον.

Μπορεί η  δουλειά σου να σου φαίνεται εύκολη αλλά θα πρέπει να κινείσαι σωστά. Πρέπει να ξέρεις όλους τους κανόνες του παιχνιδιού “δουλειά” και αφού τους κατανοήσεις να δουλέψεις σκληρά για φτάσεις στον τερματισμό πρώτος.

 

Οποίος δεν έχει κάνει ποτέ λάθος σημαίνει ότι δεν έχει προσπαθήσει ποτέ για κάτι καινούργιο.

Μην σε απασχολούν τα λάθη. Όλοι κάνουν και εσύ πρέπει να κάνεις αλλιώς δεν θα μάθεις. Αν δεν κάνεις λάθη τότε μάλλον δεν δουλεύεις πολύ σκληρά.

 

Αν δεν μπορείς να περιγράψεις κάτι απλά τότε δεν το έχεις καταλάβει.

Πρέπει να μπορείς να περιγράψεις τι δουλειά κάνεις με απλά λόγια. Αν δεν μπορείς τότε ούτε και εσύ καταλαβαίνεις τι ακριβώς κάνεις. Και δεν είναι τόσο κακό ότι δεν μπορείς να το περιγράψεις στους άλλους, αλλά πως μπορείς να πετύχεις στη δουλειά σου αν και δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνεις;