Το ότι έχεις αποκτήσει παιδί δεν είναι δικαιολογία για να μην συνεχίσεις την γυμναστική που με τόσο κόπο και πόνο έβαλες στη ζωή σου! Μπορείς να κάνεις γυμναστική με το παιδί σου και για να είμαστε πιο σωστοί, μπορείς να κάνεις γυμναστική χρησιμοποιώντας το παιδί σου και περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί του!

Τα παρακάτω είναι όλα γραμμένα μέσα από προσωπικές εμπειρίες, όχι όμως από την οπτική γωνία του γονιού αλλά από την πλευρά του παιδιού!

Push ups!

Τα push ups είναι κλασική άσκηση, εύκολη αν το έχεις το άθλημα και μπορεί να γίνει και πολύ μονότονη! Σκέψου τώρα την ίδια άσκηση έχοντας το παιδί σου στην πλάτη σου! Αμέ… μόλις έβαλες αρκετά παραπάνω κιλά πάνω σου, έβαλες μεγαλύτερο στόχο για ισορροπία γιατί αν δεν είναι σε ευθεία στάση το σώμα σου θα πέσει κάτω το παιδί σου και φυσικά πολλά χαμόγελα από το μικρό σου γιατί θα αισθάνεται πως παίζετε!

Αεροπλανάκι!

Στο γυμναστήριο σίγουρα σου έχουν βάλει να γυμνάσεις τους κάτω κοιλιακούς ενώ είσαι ξαπλωμένη σηκώνοντας τα πόδια σου σε ορθή γωνία τεντωμένα και κατεβάζοντας τα (τεντωμένα) προς το πάτωμα. Σίγουρα έχεις κάνει αεροπλανάκι κάποια στιγμή το παιδί σου βάζοντας το να ξαπλώσει με το στομάχι του πάνω στις πατούσες σου και ανεβοκατεβάζοντας το… (δεν το έχεις κάνει;;;;;; Κακώς ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις!) Και μέσα από το παιχνίδι γύμνασες και τους κάτω κοιλιακούς!

Κοιλιακοί η συνέχεια!

Εδώ σου έχουμε δύο τρόπους. Αν το παιδί σου είναι πολύ μικρό σε ηλικία η άσκηση αυτή είναι πιο εύκολη! Ξαπλώνεις στο πάτωμα και βάζεις ένα μαξιλάρι στα πέλματα σου. Ξαπλώνεις το μωρό σου πάνω στο μαξιλάρι με το κεφάλι του να βρίσκεται στα πέλματα σου και εσύ αρχίζεις να κάνεις κοιλιακούς και κάθε φορά που σηκώνεσαι σε ορθή γωνία του κάνεις «κούκου τζα!». Και το παιδί θα σε χάνει από το οπτικό του πεδίο και θα χαμογελάει όταν σε βλέπει και κοιλιακούς θα χτίσεις!

Ο δεύτερος τρόπος απαιτεί το παιδί σου να είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικία και να έχετε μία μπάλα! Ξαπλώνετε και οι δύο στο πάτωμα με τις πατούσες σας να αγγίζουν του ενός του άλλου και σηκώνεστε για να πετάξετε την μπάλα στο παιδί σας, μέχρι να την πιάσει ξαπλώνεται πάλι και σηκώνεστε για να την πιάσετε! (η άλλη λύση είναι να αφήσετε την μπάλα, να πιαστείτε χεράκι χεράκι και να κάνετε το βγαίνει η βαρκούλα βαρκούλα του ψαρά –αν δεν το ξέρεις και αυτό πρέπει να το κοιτάξεις).

Χέρια ψηλά!

Πάρε στα χέρια σου το μωράκι σου σήκωσε το ψηλά και κατέβαζε το μέχρι να έρθουν τα τεντωμένα χέρια σου στο ύψος των ώμων σου! Γυμνάζεις και γραμμώνεις χέρια ενώ κάνεις το μωρό σου να χαμογελάσει!