Αν έχεις γάτα θα έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν πολλές στιγμές τρέλας! Και τι εννοούμε με αυτό; Ότι η γάτα σου αρχίζει να τρέχει σαν την τρελή πέρα δώθε, να νιαουρίζει και να κλαίει χωρίς λόγο και να κοιτάει τριγύρω. Και ξαφνικά σταματάει! Ναι, οι γάτες το παθαίνουν συχνά αυτό και υπάρχει λογική εξήγηση.

Οι παραπάνω συμπεριφορές περιγράφονται συχνά ως «νυχτερινές τρέλες» αν γίνονται τη νύχτα. Οι λόγοι πάντως που η γάτα συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο ποικίλλουν.

Απλή όρεξη για ζωή

Αν και αυτή είναι μια πιο κοινή αιτία για τα γατάκια και τις νεότερες ενήλικες γάτες με περίσσεια ενέργεια, έχουμε δει και μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες να κάνουν σαν τρελές χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος ουσιαστικός λόγος.

Δάγκωμα ψύλλων

Ιδιαίτερα όταν υπάρχει και νιαούρισμa, μια γάτα θα μπορούσε απλά να έχει φαγούρα σε ένα μέρος που δεν μπορεί να φτάσει για να ξύσει. Αν υποψιάζεσαι ότι η γάτα σου έχει ψύλλους, ήρθε η ώρα να απαλλάξεις τη γάτα και το σπίτι σου από αυτούς.

Διαταραχή κυματισμού του δέρματος

Που ονομάζεται επίσης σύνδρομο υπερευαισθησίας των αιλουροειδών και είναι μια πιο σοβαρή αιτία που οι γάτες κάνουν σαν τρελές. Εάν το δέρμα στην πλάτη της γάτας σου φαίνεται να έχει κυματισμούς ή αν δαγκώνει συχνά στην πλάτη της πάνω από την ουρά, τότε υποψιάσου ότι αυτή είναι η αιτία και επισκέψου τον κτηνίατρο για να διαλέξετε θεραπεία για τη γάτα σου.