Τα λουλούδια τα βλέπεις καθημερινά μπροστά σου, ειδικά τώρα που είναι η εποχή που ανθίζουν. Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ ότι τα λουλούδια εκτός από πανέμορφο δώρο και διακοσμητικό, αποτελούν και την καλύτερη χρωματική έμπνευση; Αν όχι, σου έχουμε πολλούς καλούς λόγους για να σε πείσουμε!

Μπορείς να δημιουργήσεις έναν εντελώς μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων

Η έμπνευση για χρώματα μπορεί να έρθει από οπουδήποτε. Έτσι συμβαίνει και με τα λουλούδια. Όταν διαλέγεις λουλούδια για να διακοσμήσεις το σπίτι σου, μπορείς να κάνεις τρελούς συνδυασμούς χρωμάτων, που για άλλα αντικείμενα ούτε καν που θα το σκεφτόσουν. Αν δεις ότι κάποια από αυτά τα χρώματα ταιριάζουν πολύ αρμονικά μεταξύ τους, μπορείς να τα συνδυάσεις και σε άλλα αντικείμενα. Εκτός από αυτό, κάθε σύνθεση που φτιάχνεις μόνος σου είναι απόλυτα μοναδική, γιατί έχεις διαλέξει εσύ τα λουλούδια που θα την δημιουργήσουν.

Τα λουλούδια είναι η αρχική χρωματική έμπνευση

Υπάρχει λόγος που τα floral είναι διαχρονικά. Η γοητεία των λουλουδιών ως πηγή έμπνευσης είναι τόσο παλιά, όσο και τα ίδια τα λουλούδια.  Σε όλη την ιστορία, τα λουλούδια έχουν χρησιμοποιηθεί ως διακόσμηση για αγγεία, πήλινα, και ακόμη και ζωγραφιές σε σπήλαια. Το χρώμα των λουλουδιών όχι μόνο ενέπνευσε μεγάλα έργα τέχνης, αλλά κυριολεκτικά χρησιμοποιήθηκε ως βαφή για την αναδημιουργία του φάσματος χρωμάτων που εμφανίζουν.

Τα λουλούδια μπορούν να σπάσουν κάθε χρωματικό κανόνα

Τα λουλούδια φαίνονται πανέμορφα μαζί. Ανεξάρτητα από την ποικιλία τους, οι καλύτερες συνθέσεις λουλουδιών, είναι εκείνες με τα πολλά διαφορετικά χρώματα. Ο συνδυασμός θερμών και ψυχρών χρωμάτων στην ίδια ένταση, δημιουργεί έναν εκπληκτικό συνδυασμό χρωμάτων.