Κάθε πρωί όταν ξυπνάμε εκτός ότι χρειαζόμαστε μερικά λεπτά για να χουζουρέψουμε υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα για να ξεκινήσουμε την μέρα. Εκτός από ένα καλό πρωινό το πιο σημαντικό είναι να πιούμε τουλάχιστον ένα μπουκαλάκι νερό! Το να πιούμε νερό το πρωί μόλις ξυπνήσουμε είναι πάρα πολύ σημαντικό για την υγεία μας;

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το νερό;

  1. Μετά από μια νύχτα που κοιμόμαστε, ξυπνάμε αφυδατωμένοι. Το νερό το πρωί είναι πολύ σημαντικό γιατί αυξάνει το ρυθμό που οι μυς και τα νέα κύτταρα αίματος παράγονται. Σε ένα ενυδατωμένο σώμα η ροή του οξυγόνου στο σώμα γίνεται με σωστό τρόπο και είμαστε γεμάτοι ενέργεια και εγρήγορση.
  2. Το νερό είναι δίνει το έναυσμα στο πεπτικό μας σύστημα να “ξυπνήσει”.  Ένα μπουκαλάκι νερό το πρωί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας. Επίσης η αύξηση στη κατανάλωση νερού το πρωί οδηγεί σε αύξηση του ρυθμού που ο άνθρωπος καίει θερμίδες. Και βέβαια το νερό το πρωί να δίνει και μια αίσθηση φουσκώματος και μας κόβει την όρεξη.
  3. Αν αρρωσταίνεις συχνά τότε ίσως φταίει το γεγονός ότι δεν πίνεις πολύ νερό. Το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διατήρηση ενός ισορροπημένου λεμφικού συστήματος. Με ένα ισορροπημένο σύστημα ο οργανισμός μας μπορεί πιο εύκολα  και πιο σωστά να καταπολεμήσει μια λοίμωξη. Η έλλειψη νερού στον οργανισμό μας έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνουν τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία οδηγεί σε στρες και ασθένειες.

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα 

Επιστροφή στην κατηγορία