Όλοι θεωρούν πως το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό αλλά πόσοι από μας γνωρίζουμε πως μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον εγκέφαλό μας προς το καλύτερο; Αυτό ισχύει τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα, ειδικά για τα σκυλιά.

Όπως για τα παιδιά το παιχνίδι είναι απαραίτητο για να προσαρμοστούν πιο εύκολα και να είναι πιο ευτυχισμένα το ίδιο ισχύει και για τα σκυλιά.
Τα σκυλιά δεν είναι άνθρωποι και αυτό το γνωρίζουμε. Ωστόσο, φαίνεται πως οι εγκέφαλοί τους μοιάζουν αρκετά με τους δικούς μας ώστε να μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη του παιχνιδιού.

Οι ευκαιρίες για ενεργό και κοινωνικό παιχνίδι προσφέρουν ψυχική και σωματική υγεία στα σκυλιά. Είναι σε θέση να εξασκήσουν τις φυσικές τους δεξιότητες που έχουν για να επιβιώνουν στην άγρια φύση. Η άσκηση αυτών των δεξιοτήτων βοηθά το σκυλί να νιώθει ασφαλές στην ικανότητά του να επιβιώνει. Αυτοί οι τύποι παιχνιδιών συμβάλλουν επίσης στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας.

Κάθε παιχνίδι που επιτρέπει στο σκυλί σου να έχει μια φυσική δραστηριότητα είναι επωφελές. Το μάσημα είναι επίσης διασκεδαστικό για τα σκυλιά. Αν μπορείς να βρεις ένα παιχνίδι το οποίοι να χρησιμοποιεί πολλές απ’ τις αισθήσεις του σκύλου σου, ακόμα καλύτερο!

Στις μέρες μας το παιχνίδι μόνο προτεραιότητα δεν είναι. Ωστόσο, αφιέρωσε μερικά λεπτά κάθε μέρα. Κάνει καλό στο σώμα και στον εγκέφαλο τόσο το δικό σου όσο και του τετράποδου σκύλου σου.

Πέτα του λοιπόν, το αγαπημένο του παιχνίδι, άφησέ τον να τρέξει, να το βρει και να στο φέρει πίσω. Απόλαυσε αυτές τις στιγμές με τον σκύλο σου καθημερινά.

Photo: pixdaus.com