Ειλικρινά πόσο μακριά θα έφτανες για να αλλάξεις την εικόνα των πόρων σου;  Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 56% των γυναικών θα παρατούσαν τα πάντα-ποτό, φαγητό, facebook- προκειμένου να βελτιώσουν αυτά τα αντιαισθητικά σημάδια στο πρόσωπό τους. Εάν, λοιπόν, είσαι από εκείνες που αναρωτιούνται γιατί οι πόροι σου φαίνονται τόσο μεγάλοι, τότε σου έχουμε βρει τρεις απρόσμενους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Δεν χρειάζονται όλοι οι πόροι καθαρισμό

Το πρόσωπο μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά μόνο από τα κατάλληλα χέρια. Βεβαιώσου ότι η αισθητικός σου καθαρίζει καλά μόνο τους φραγμένους πόρους, όχι όλους. Εάν πειράξεις εκείνους που δεν πρέπει να βγουν, τότε μπορεί να τους απλώσεις μόνιμα. Οι τραυματισμένοι πόροι μπορούν να αναπτύξουν έναν ουλώδη ιστό, που δημιουργεί μια βαθύτερη εσοχή απ’ ό,τι ο ίδιος ο πόρος.

Είχες ακμή ως έφηβη

Η καθεμιά μας είχε ακμή ως έφηβη. Το πρόβλημα είναι οι διευρυμένοι σμηγματογόνοι αδένες που προκάλεσαν τη φυγή της ακμής μπορεί να μην έχουν ποτέ συρρικνωθεί σωστά. Επομένως αν δεις ότι οι πόροι σου επιμένουν, ίσως χρειαστεί να κάνεις κάτι πιο δραστικό το οποίο θα συζητήσεις με το δερματολόγο και την αισθητικό σου.

Φοράς make-up

Μπορεί να φοράς make-up για να κρύψεις τους πόρους, αλλά στην ουσία τους ενισχύεις. Η σκόνη από την πούδρα που φοράς όλη μέρα μπορεί να εισχωρήσει στις τρυπούλες, με αποτέλεσμα οι πόροι σου να φαίνονται μεγαλύτεροι. Πριν χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα make-up σου, προτείνεται να εφαρμόσεις στο δέρμα σου ένα προϊόν που «σφραγίζει» τους πόρους, προκειμένου να μην εισχωρήσει οτιδήποτε τους κάνει τελικά να φαίνονται μεγαλύτεροι.