Το να αγγίζεις το πρόσωπό σου είναι κάτι που κάνεις ασυνείδητα σε ορισμένες εκφράσεις, όταν έχεις φαγούρα, όταν πειράζεις ουλές που έχεις ή απλά αυθόρμητα όταν κάθεσαι. Πιθανότατα το κάνεις ακόμα και τώρα! Τι είναι όμως τόσο λάθος σε αυτήν την κοινή ανθρώπινη συνήθεια; Αρκετά πράγματα, στην πραγματικότητα. Μάθε τα και στη συνέχεια προσπάθησε να κόψεις αυτή την κακή συνήθεια, αν θέλεις ένα υγιές πρόσωπο.

Μπορεί να εξαπλωθούν μικρόβια

Τα δάχτυλα σου έρχονται σε επαφή με πληκτρολόγια, χρήματα, πόμολα και συσκευές συνεχώς, τα οποία είναι συνήθως καλυμμένα με βακτήρια. Αν αγγίξεις το πρόσωπό σου πριν καθαρίσεις τα μικρόβια αυτά από τα χέρια σου, θα μπορούσες να εξαπλώσεις ιούς και αλλεργιογόνα στο δέρμα σου. Θα φρίκαρες αν άγνωστοι μετέφεραν μικρόβια με οποιοδήποτε τρόπο σε εσένα, οπότε γιατί να το αφήσεις να συμβεί μέσω της αφής; Γιατί στο πρόσωπό σου;

Μπορεί να επιδεινώσεις την ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις

Αγγίζοντας σημεία του προσώπου σου, μπορείς να εξαπλώσεις τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο εσωτερικό των πόρους σου και τους φράζει. Μπορεί επίσης να επιδεινώσεις τη δερματίτιδα, τη ψωρίαση και το έκζεμα.

Μπορεί να προκαλέσεις σακούλες στα μάτια

Αγγίζοντας την περιοχή των ματιών σου μπορεί να μειώσεις την ελαστικότητα του δέρματός σου και να προκαλέσεις στα σημεία εκείνα σπασμένα αγγεία. Είναι η λεπτότερη περιοχή του δέρματος στο πρόσωπό σου και τα τριχοειδή αγγεία κάτω από αυτό το δέρμα είναι πιο επιρρεπή σε θραύση και διαρροή, τα οποία εμφανίζονται σαν μοβ σακούλες.

Καταστρέφεις το μακιγιάζ σου

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά αν το μακιγιάζ σου ποτέ δεν διαρκεί όλη την ημέρα, αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος. Μπορείτε να περνάς ολόκληρες ώρες το πρωί για να βαφτείς αλλά αν αγγίζεις το πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πολύ πιθανό ο κόπος σου να πάει χαμένος. Μπορείς βέβαια να προμηθευτείς ένα ειδικό σπρέι που συγκρατεί το μακιγιάζ, αλλά αν η κακή σου συνήθεια είναι πολύ συχνή δεν θα καταφέρεις και πολλά.