Το να χάσεις κιλά μπορεί να μην είναι μόνο περπάτημα στο πάρκο και μια προσεγμένη διατροφή. Το χάσιμο των κιλών μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά η ευχαρίστηση όταν το πετυχαίνεις σε ανταμείβει! Τι γίνεται όμως όταν ξαναπαίρνεις τα κιλά που με τόσο κόπο κατάφερες να χάσεις; Θα σου πούμε τους πιο συνηθισμένους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Ο μεταβολισμός σου είναι πιο αργός και δεν το συνειδητοποιείς

Το σώμα σου μεταβολίζει μικρότερο αριθμό θερμίδων. Η ποσότητα των θερμίδων που καις είναι βαθιά συνδεδεμένη με το σωματικό βάρος σου. Ένα υπέρβαρο άτομο καίει περισσότερες θερμίδες στην προπόνησή του γιατί χρειάζεται πολλή ενέργεια για να κινηθεί. Εσύ που έχεις χάσει κιλά χρειάζεσαι λιγότερες θερμίδες, έτσι και το σώμα σου καίει λιγότερες.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Ο ύπνος όχι μόνο σε βοηθάει να έχεις ενέργεια αλλά σε προλαμβάνει και από το να πάρεις κιλά. Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά όταν δεν κοιμάσαι μπαίνεις στον πειρασμό να πας μια βόλτα στην κουζίνα και να τσιμπήσεις ένα σνακ, στην προσπάθειά σου να βρεις ενέργεια.

Δεν έχεις Plan B

Το να γιορτάσεις την ολοκλήρωση της σκληρής δίαιτάς σου με ένα cheeseburger δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Δεν μπορείς μετά την απώλεια των επιθυμητών κιλών, να γυρίσεις στις παλιές σου διατροφικές συνήθειες. Πρέπει να εφαρμόσεις μια νέα, πιο υγιεινή διατροφή, κάνοντας αλλαγές που θα κρατήσουν.