Το να συνυπάρχει μαζί ένας σκύλος και μια γάτα είναι κάτι υπέροχο! Αν είσαι απ’ τους τυχερούς που έχουν δύο κατοικίδια τα οποία τα πηγαίνουν μάλιστα πολύ καλά μεταξύ τους, τότε πραγματικά σε θαυμάζουμε και σε ζηλεύουμε!

Πόσα πράγματα, όμως, μπορεί να μοιράζεται ένας σκύλος και μια γάτα; Τα πάντα εκτός απ’ την τροφή του!

Αν μερικές φορές ξέμεινες από γατοτροφή και σκέφτηκες «τι πειράζει έχω την σκυλίσια», ήρθε η ώρα να μάθεις πως αυτή σου η σκέψη είναι τελείως λάθος και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο γατάκι σου!

Γιατί, όμως, είναι τόσο λάθος;

Η γάτα και ο σκύλος έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες: Η γάτα είναι σαρκοφάγο ζώο, ενώ ο σκύλος παμφάγο! Αυτό σημαίνει ότι η τροφή του περιέχει και λαχανικά.

σκύλος malteze με γάτα

Τα δύο ζώα έχουν διαφορετικές ανάγκες για πρωτεϊνη. Όσο περίεργο και να σου φαίνεται η τροφή του σκύλου σου ίσως δεν έχει τόσες πρωτεϊνες όσες χρειάζεται η γάτα σου, γιατί να της στερήσεις την δύναμη που χρειάζεται;

skulos-gata-ipopgr

Η γάτα χρειάζεται να προσλάβει ταυρίνη απ’ την τροφή της, ενώ ο σκύλος την παράγει μόνος του! Και δεν θα ήθελες η γάτα σου να μην καταναλώνει όλες τις απαραίτητες ουσίες που χρειάζεται επειδή εσύ αμέλησες να πας μέχρι το pet shop ή το super market.