Αν και ένας διπλός cappuccino μπορεί να σε βοηθήσει να ξυπνήσεις, ένας ακόμα να αντέξεις μέσα στην ημέρα και ένας τρίτος να χαλαρώσεις και αυτό να είναι στα θετικά του, δεν μένει όμως μόνο στα θετικά καθώς οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα πάρα πολλά φλιτζάνια καφέ μπορεί να κάνει κακό στην επιδερμίδα σου.

Η καφεΐνη μπορεί να κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συσταλθούν και ως εκ τούτου, τα αγγεία να μην μεταφέρυν στην επιφάνεια του δέρματός τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά για την παραγωγή κολλαγόνου.

«Τα αποτελέσματα της υπερβολικής κατανάλωσης καφέ μπορεί να προκαλέσουν το δέρμα να ρυτιδιάσει πρόωρα, και να γίνει πιο χαλαρό με το πέρασμα του χρόνου», λέει ο Dr Σ Manjula Jegasothy, M.D., Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Miami Skin Institute. «Αυτές οι αλλαγές σίγουρα δίνουν στο δέρμα μια πιο γερασμένη εμφάνιση από ό, τι εμφανίζεται στα άτομα που δεν καταναλώνουν καφεΐνη».

Ο Dr Jegasothy σημειώνει ότι ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα είναι αρκετά, αλλά δεν θα πρέπει να ξεπερνιέται το όριο ώστε να προστατευθει η επιδερμίδα.