Έχεις παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν να φροντίζουν τον οργανισμό τους και να προσέχουν τις τροφές που καταναλώνουν. Αυτή την φορά, λοιπόν, θα σου μιλήσουμε για τα πολύτιμα στοιχεία που έχει η κινόα και θα σου εξηγήσουμε πόσο πολύ θα σε βοηθήσει στην ζωή σου.

Τι ακριβώς είναι η κινόα;

Η κινόα είναι ένας αποξηραμένος καρπός που προέρχεται από το φυτό Chenopodium quinoa. Η ιστορία της ξεκινά από τα αρχαία κιόλας χρόνια αφού αποτελούσε την αποτελούσε βασική τροφή των Ίνκας.

Η διατροφική αξία της κινόα είναι πολύ μεγάλη καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί ο ανθρώπινος οργανισμός συνθέσει μόνος του. Γι΄αυτό μάλιστα τον λόγο έχει τονιστεί ότι είναι η ιδανική τροφή και για τους χορτοφάγους.

Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζεις ότι η κινόα είναι μια τροφή που έχει ιδιαίτερα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Δεν αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος μετά την κατανάλωσης της και έτσι έχει χαρακτηριστεί ιδανική τροφή ακόμα και για άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η κινόα δεν περιέχει γλουτένη και έτσι είναι επίσης μια τροφή που θα λατρέψουν όσοι έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και έχουν αποκλείσει πολλές τροφές από την ζωή τους. Η κινόα είναι ακόμα και εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος οπότε μπορεί να κάνει καλό και στις εγκύους αλλά και σε όλους όσους θέλουν να χάσουν κιλά και να μην χάσουν την ενέργεια τους.