Το θέμα του νερού που εξαντλείται αλλά και των χρημάτων που ξοδεύεις για το νερό είναι αρκετά για να σε πείσουν ότι πρέπει να αλλάξεις ορισμένες από τις συνήθειές σου και να μην καταναλώνεις τόσο νερό. Μπορείς να ξεκινήσεις την εξοικονόμηση από το πλυντήριο ρούχων σου, μιας και υπάρχουν πολλές συνήθειες που πρέπει και μπορείς να αλλάξεις!

Φόρα τα ρούχα σου παραπάνω από μια φορά

Μην τρελαίνεσαι να φοράς μια φορά το κάθε μπλουζάκι ή τζιν και μετά να το βάζεις κατευθείαν στα άπλυτα. Είπαμε να είσαι καθαρός, αλλά όχι με υπερβολές.

Βάλε πρόγραμμα

Μην βάζεις πλυντήριο για 5 ρούχα. Φρόντισε να μαζευτούν αρκετά άπλυτα ώστε να βάλεις πλυντήριο μια και καλή. Επίσης μπορείς να έχεις ένα πρόγραμμα για το κάθε πότε θα βάζεις πλυντήριο, αναλόγως με τη συχνότητα που έχεις παρατηρήσει ότι γεμίζει το καλάθι με τα άπλυτα. Αλλά και πάλι, αν έρθει η μέρα του πλυντηρίου και δεν έχουν μαζευτεί αρκετά άπλυτα, μη διστάσεις να βγεις για λίγο από το πρόγραμμα.

Τσέκαρε για διαρροές

Ακόμα και μια τόση δα διαρροή μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Εκτός από το νερό που θα πάει χαμένο, θα τραβάς τα μαλλιά σου όταν έρθει ο λογαριασμός του νερού. Να προσέχεις για να έχεις! Έλεγξε το πάτωμα γύρω από το πλυντήριό σου για τυχόν λιμνούλες νερού.

Tip!

Να θυμάσαι ότι οι σωλήνες πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 3-5 χρόνια στο πλαίσιο της τακτικής συντήρησης οικιακής χρήσης. Επίλεξε την καλύτερη ποιότητα που μπορείς να αντέξεις οικονομικά.