Αν είσαι και εσύ ένας από τους “τυχερούς” αυτής της εποχής και ήδη έχουν εμφανιστεί τα πρώτα συμπτώματα της γρίπης, μην αγχώνεσαι, βρήκαμε 2 πανεύκολους -αν και λίγο περίεργους- τρόπους για να ξεβουλώσεις την μπουκωμένη σου μύτη και να μπορέσεις να κοιμηθείς!

Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθείς και σήμερα το βράδυ από την μπουκωμένη μύτη και να καταλήξεις να κάνεις σβούρες στο μαξιλάρι σου προσπαθώντας να βρεις την σωστη γωνάι που επιτρέπει να μπει λίγο οξυγόνο από τη μύτη σου για να καταφέρεις να ξεκουραστείς! Επειδή περνάμε τα ίδια, δοκιμάσαμε τους δύο παρακάτω τρόπους και τους μοιραζόμαστε μαζί σου!

  • 1ος τρόπος: Πιέζεις με την άκρη της γλώσσας το μπροστινό μέρος του ουρανίσκου και έπειτα πιέζεις τα δάχτυλα στο μέτωπό σου, ανάμεσα ακριβώς στα φρύδια. Επαναλαμβάνεις τις κινήσεις για 20”.
  • 2ος τρόπος: Γέρνεις το κεφάλι προς τα πίσω και κρατάς την αναπνοή σου για όσο μπορείς. Έπειτα, παίρνεις μια βαθιά ανάσα. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την έλλειψή οξυγόνου και “ανοίγει” τη ρινική οδό.
Σημείωση συντάκτη:

Έπειτα από την δοκιμή και των δύο τρόπων μπορώ να πω ότι ο δεύτερος δουλεύει σίγουρα, αλλά δεν έχει μεγάλη διάρκεια…