Νιώθεις την ανάγκη να γίνεις γονιός, θες να διαιωνίσεις το είδος και να γεμίζεις το σπίτι σου με παιδικές φωνούλες. Για να τα καταφέρεις, όμως, όπως σου έχουμε ξαναπεί πρέπει να προσέχεις. Εμείς, λοιπόν, συλλέξαμε όλα όσα πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις και να ενισχύσεις την γονιμότητά σου και σου τα παρουσιάζουμε.

Τι να κάνεις για να ενισχύσεις την γονιμότητά σου;

  1. Δίωξε το άγχος από την καθημερινότητά σου: Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι το άγχος μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης. Αν θέλεις, λοιπόν, να κάνεις οικογένεια πρέπει να αφήσεις πίσω το άγχος και να κάνεις μια νέα αρχή στη ζωή σου.
  2. Πρόσεχε το βάρος σου: Τα υπέρβαρα άτομα αλλά και άτομα των οποίων το βάρος είναι μικρότερο από το φυσιολογικό έχουν σοβαρά προβλήματα υπογονιμότητας. Γι’αυτό καλό θα ήταν να προσέχεις! Πρέπει να διατηρείς το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα.
  3. Προσοχή στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Μια από τις βασικότερες αιτίες της υπογονιμότητας αποτελούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Φρόντισε, λοιπόν, κάθε φορά που κάνεις σεξ να παίρνεις προφυλάξεις και να μην αλλάζεις συνεχώς ερωτικούς συντρόφους.
  4. Η διατροφή είναι το Α και το Ωμέγα: Η διατροφή σου πρέπει να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία. Έτσι, θα αυξήσεις τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος αλλά και θα εξασφαλίσεις άριστες συνθήκες για το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.