Σου έχουμε πει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό. Εκτός από το ότι βοηθά στο να είσαι πιο έξυπνη και ανεβάζει την ερωτική σου διάθεση στα ύψη! Αυτή την φορά, ήρθαμε να σου πούμε ότι μπορεί να μειώσει ακόμα και τους πόνους του τοκετού. Όχι μην σου φαίνεται περίεργο, δεν στο λέμε εμείς, το επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων τα αποθέματα της βιταμίνης D μπορεί να κάνουν την γέννα πιο εύκολη ενώ τα χαμηλά επίπεδα της να κάνουν την γέννα πιο επώδυνη.

Η συγκεκριμένη στην έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 100 εγκύους. Σε όλες πριν την γέννα εξετάστηκαν τα επίπεδα της βιταμίνης D. Στις συμμετέχοντες στην μελέτη γυναίκες χορηγήθηκε επισκληρίδιος νάρκωση. Αυτές οι γυναίκες που είχαν στον οργανισμό τους απόθεμα βιταμίνης D χρειάστηκαν μικρότερη ποσότητα νάρκωσης και αναγλητικών ενώ σε αυτές που η βιταμίνη D κυμαίνονταν σε χαμηλά επίπεδα οι γιατροί αναγκάστηκαν να χορηγήσουν περισσότερα.

Σημείωση!

Η έλλειψη βιταμίνης D είναι κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο στην εγκυμοσύνη. Αυτό συνήθως συμβαίνει στις γυναίκες που μένουν έγκυος τους χειμερινούς μήνες και δεν εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο.

Συμβουλή!

Αν ετοιμάζεσαι σε λίγες μέρες ή ακόμα και σε λίγους μήνες να γίνεις μητέρα πρόσεχε τα επίπεδα βιταμίνης D του οργανισμού σου αν δεν θες είναι οι πόνοι του τοκετού να είναι ακόμα πιο έντονοι.