Όλα τα σκυλιά του κόσμου αξίζουν την αγάπη και τη συντροφιά ανεξάρτητα απ’ την ηλικία, τη ράτσα ή το υπόβαθρο. Εφόσον έχεις αποφασίσεις πως θέλεις ένα σκυλάκι γιατί να μην υιοθετήσεις ένα;

Υπάρχουν παρά πολλοί λόγοι για να επισκεφτείς ένα καταφύγιο και να υιοθετήσεις ένα σκυλί και εμείς σου παρουσιάζουμε μερικούς απ’ αυτούς!

Οι επιλογές είναι πολλές

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Σ’ ένα καταφύγιο ή σε μια ιδιωτική ομάδα διάσωσης μπορείς να βρεις διαφορετικές ράτσες, συνδυασμό φυλών, μικρά, μεγάλα, χνουδωτά, κοκαλιάρικα όλα αξιολάτρευτα!

Τα καταφύγια προκαλούν άγχος

Τα σκυλιά συνήθως μεγαλώνουν ντροπαλά και ανήσυχα καθώς οι μήνες περνούν σε ένα περιβάλλον όπως το καταφύγιο. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των φροντιστών τους κάποια μπορεί να αναπτύξουν προβλήματα στη συμπεριφορά ακόμα και κατάθλιψη.

Πολλοί σκύλοι είναι εκπαιδευμένοι

Απ’ την άλλη πλευρά του νομίσματος πολλά σκυλιά φτάνουν στο καταφύγιο έχοντας ήδη εκπαιδευτεί. Άλλοι, περισσότερο τυχεροί, έχουν ήδη τους δικούς τους εκπαιδευτές και κτηνιάτρους. Γενικά, τα σκυλιά διδάσκονται βασική υπακοή καθώς και το σωστό τρόπο συμπεριφοράς γύρω από τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.

Η χαρά του να τα βλέπεις να “ανθίζουν”

Το σκυλί που θα πάρεις απ’ το καταφύγιο δεν θα είναι το ίδιο τρεις εβδομάδες μετά! Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από αυτό.Το κουτάβι που κάποτε ήταν πιο μαζεμένο, τώρα είναι στην αγκαλιά σου και σου γλύφει το πρόσωπο!

Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη τους δεν έχει όρια

Δεν έχεις γνωρίσει την αγάπη μέχρι τη στιγμή που θα σώσεις ένα σκυλάκι απ’ το καταφύγιο. Στα μάτια του είσαι υπερ-ήρωας ενώ σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής τους εκφράζοντας την αφοσίωση και ευγνωμοσύνη του σε σένα.

Η διάσωση κάνει καλό στην ψυχή σου

Όταν σώζεις ένα σκυλί, την αξία αυτής της πράξης θα σου θυμίζει κάθε μέρα η ουρά του που θα παίζει πέρα- δώθε και το χαμόγελό του. Γνωρίζοντας πως είσαι υπεύθυνος για την υιοθεσία του σκύλου σου είναι ένα αίσθημα διαφορετικό απ’ όλα τα υπόλοιπα.

Photo: autumnvalleycrematory.com