Γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν πρέπει να σπας τα σπυράκια σου. Όχι μόνο επειδή μπορεί να σου αφήσει μια μόνιμη ουλή αλλά μπορεί να μολυνθεί η περιοχή και να βγάλεις περισσότερα σπυράκια γύρω από την περιοχή.

Ωστόσο, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις τα χέρια σου μακριά από το πρόσωπό σου. Επομένως, αφού το σπάσεις πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός!

Να έχεις καθαρά χέρια
Μην επιχειρήσεις να αγγίξεις το πρόσωπό σου χωρίς να έχεις πλύνει τα χέρια σου πρώτα, γιατί είναι σίγουρο πως θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα.
Θα μεταφέρεις ένα σωρό βακτήρια που θα μολύνουν την περιοχή και υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσεις φλεγμονή.

Να εφαρμόσεις αλοιφή
Αν σπάσεις ένα σπυράκι, γίνεται μικρο- πληγή. Σε αυτό το σημείο είναι καλύτερο να εφαρμόσεις μια αλοιφή κατά τη διάρκεια της νύχτας για να συμβάλει στην επιτάχυνση της επούλωσης.Το να το αφήσετε να αναπνεύσει κατά τη διάρκεια της μέρας, χωρίς να βάλετε τίποτα πάνω μπορεί επίσης να βοηθήσει, καθώς χρειάζεται οξυγόνο για την επούλωσή του.

Μην συνεχίζεις να το πιέζεις
Αν σπάσεις ένα σπυράκι μην συνεχίζεις να το πιέζεις ακόμα και αν μοιάζει πως μπορεί να βγάλει και άλλο.
Το σπυράκι θα πρηστεί, θα επιδεινώσεις το τραύμα και αυξήσεις τις πιθανότητες εμφάνισης ουλών.

Βάλε make-up με προσοχή
Αν πρέπει να βγεις και δεν θέλεις να φαίνεται το σημάδι σου, σου επιτρέπουμε να βάλεις make-up αλλά με μεγάλη προσοχή.
Να το καθαρίζεις καλά το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι σημαντικό να ξεβάφεσαι.

Σημείωση: Είναι αλήθεια ότι το να σπάσεις ένα σπυρί δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Αλλά αν δεν μπορείς να αντισταθείς, πρέπει να το αντιμετωπίσεις σαν μια μικρο- πληγή, βάζοντας αλοιφή και κρατώντας τα χέρια σου μακριά!

Photo: shutterstock