Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που αποδεικνύουν ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορούν να είναι πολύ επιτυχημένοι στη δουλειά τους. Εάν η παραπάνω περιγραφή ταιριάζει στον εργοδότη σου, τότε χρειάζεται τις συμβουλές του iPop.gr προκειμένου να ενδυναμώσεις τη σχέση σου μαζί του.

Ζήτα του τετ-α-τετ συναντήσεις

Και κάντο εγκαίρως. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι όταν βρίσκονται με πολύ κόσμο, φρικάρουν. Εάν κανονίζεις τις συναντήσεις σου με τον εργοδότη σου από πριν και φροντίζεις να είναι κατ΄ιδίαν, διασφαλίζεις ότι θα έχεις όλη την προσοχή που χρειάζεται.

Χρησιμοποίησε το email ή το chat κι άσε το τηλέφωνο ως τελευταία επιλογή

Οι εσωστρεφείς το έχουν περισσότερο με τον γραπτό παρά με τον προφορικό λόγο. Γι’ αυτό όταν επιθυμείς να επικοινωνήσεις με το αφεντικό σου προσπάθησε πρώτα μέσω email ή chat κι αν δεν δεις αποτέλεσμα, τότε επικοινώνησε τηλεφωνικώς.

Δώσε του χρόνο για να ελέγξει τη δουλειά σου

Μην του παρουσιάζεις τα θέματα που έχουν προκύψει τελευταία στιγμή και μην περιμένεις άμεση ανταπόκριση. Δείξε του εγκαίρως τη δουλειά σου προκειμένου να έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο να την επεξεργαστεί.

Ξεκαθάρισε αυτό που θέλει

Αφού βλέπεις, δεν μπορεί να εκφραστεί μόνος του, μην το αφήνεις στην τύχη. Ρώτα τον συγκεκριμένα τι είναι αυτό που θέλει από εσένα ή πώς έχει στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο project γιατί αλλιώς δεν θα δεις προκοπή!

Δώσε λεπτομέρειες, αλλά εστίασε στο point

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν μπορούν τις πολλές λεπτομέρειες, τους κουράζουν. Θέλουν τα σχόλιά σου να είναι αυτό που λέμε “to the point”. Εστίασε, λοιπόν, στο βασικό σημείο και δώσε μόνο τις απαραίτητες λεπτομέρειες.