Ζούμε σε μια περίοδο όπου οι δουλειές είναι δυσεύρετες και κάνεις «αμάν» για να μπορέσεις να βρεις μια δουλειά. Δυστυχώς δεν μπορείς να βρεις άκρη από τις διάφορες αγγελίες και οι περισσότερες δουλειές που σε ενδιαφέρουν δεν βγάζουν συχνά αγγελίες.

Μην ξεχνάς ότι ζούμε σε μια εποχή όπου σχεδόν όλα γίνονται μέσω της τεχνολογίας. Εμείς εδώ σου έχουμε μιλήσει το Linkedln. Το social media που σε βοηθάει να βρεις δουλειά. Προσοχή! Δεν σου βρίσκει δουλειά απλά σε βοηθάει να συνδεθείς με άτομα που του χώρου και μέσω αυτού του δικτύου να μπορέσουν να σε γνωρίσουν και εκείνοι.

Ξέρεις πώς να δουλεύεις σωστά το Linkedin; Μήπως σε μπερδεύει και αντί για καλό μπορεί να σε εκθέσει πάρα πολύ;Εμείς έχουμε να σου δώσουμε κάποια tricks/ tips για να χρησιμοποιείς τα καλύτερα το Linkedin.

  1. Πρώτα από όλα πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να κατασκοπεύεις κάποιο παλιό σου συνάδελφο σου ή αν θες να κοιτάξεις τι κάνει μια άλλη εταιρεία, χωρίς να αφήσεις τα ίχνη σου. Υπάρχει μια ειδική ρύθμιση που σε κάνει «αόρατο» όταν μπαίνεις στο προφίλ κάποιου. Αυτή η ρύθμιση αφαιρεί όλες τις πληροφορίες αναγνώρισης του προφίλ όταν εσείς μπαίνετε στο προφίλ κάποιου άλλου.To μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις στις ρυθμίσεις και να επιλέξεις την αντίστοιχη ρύθμιση.
  2. Μπορεί μια μια απλή αναζήτηση να μην καταφέρεις να βρεις τις καλύτερες θέσεις εργασίας ή αν είσαι εσύ ο εργοδότης μπορεί να μην μπορείς εύκολα να βρεις τις κατάλληλους υποψήφιους για τη δουλειά σου. Πρέπει να ξέρεις, λοιπόν ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερα φίλτρα για να κάνεις πιο σύνθετη την αναζήτηση σου. Επίσης με τις συχνές αναβαθμίσεις της εφαρμογής προσθέτονται και άλλα εργαλεία αναζήτησης.
  3.  Πρέπει το προφίλ να σου είναι ενημερωμένο ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να φαίνεται ότι το προφίλ είναι ενεργό. Επίσης πρέπει να ανανεώνεις τις πληροφορίες στο προφίλ σου. Έτσι αν κάποιος σε ψάξει θα ξέρει τι ακριβώς ψάχνεις και τι ικανότητες έχεις.
  4.  Μπες σε ομάδες. Το να συνδεθείς σε ομάδες με τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα σου ανοίγει την πόρτα για να «φτάσεις» σε περισσότερους ανθρώπους. Όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα με τον ίδιο επαγγελματικό προσανατολισμό με μέσα αυτό αυτόματα σε βάζει σε μια διαδικτυακή κοινότητα. Και αν προσθέσεις στο προφίλ σου αυτόματα ενημερώνονται και όλα τα μέλη της ομάδας.
  5. Ζήτησε από τις «συνδέσεις»  σου να σου κάνουν συστάσεις. Με αυτό τον τρόπο δείχνεις ότι αυτά που έχεις προσθέσει στο προφίλ σου δεν είναι αποκύημα της φαντασίας σου. Αν έχεις συστάσεις στο προφίλ σου τότε το προφίλ σου γίνεται πιο αξιόπιστο.