Πόσο ασφαλές είναι το χάπι της επόμενης μέρας; Δεν υπάρχει πιθανότητα να μείνεις έγκυος αν το πάρεις; Ισχύει ότι αν το πάρεις πολλές φορές, θα έχεις δυσκολία στο μέλλον να κάνεις παιδιά. Ίσως μερικές από αυτές είναι οι απορίες σου σχετικά με το χάπι της επόμενης μέρας. Το ήξερες όμως ότι ακόμα και κορίτσια μικρότερης ηλικίας συνηθίζουν να το παίρνουν ίσως πολύ συχνότερα απ’ ό, τι θα έπρεπε;

Περισσότερες από 1 στις 5 ενεργές σεξουαλικά έφηβες στις Η.Π.Α έχουν πάρει το χάπι της επόμενης μέρας. Μια δραματική αύξηση που πιθανώς αντικατοπτρίζει την ευκολία με την οποία πλέον οι έφηβοι αγοράζουν το χάπι.

Η μελέτη έδειξε ότι μέσα σε μια δεκαετία η χρήση του χαπιού της επόμενης ημέρας αυξήθηκε στο διπλάσιο. Όλοι οι έφηβοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό χωρίς ιατρική συνταγή, κάτι που εγκυμονεί μεγάλες κινδύνους.

Ο επικεφαλής της μελέτης είπε ότι η διαπίστωση είναι ότι τόσο οι έφηβοι όσο και οι ενήλικες δεν χρησιμοποιούν αποτελεσματικά μέτρα αντισύλληψης.

“Στη μάχη ανάμεσα στο σεξ και την αντισύλληψη, πάντα κερδίζει το σεξ”.

Το χάπι της επόμενης μέρας μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης κατά 90%, αν ληφθεί εντός 72 ωρών από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.