Το πως ξυπνάς το πρωί δείχνει πως θα συνεχίσεις και τη μέρα σου, γι’αυτό δεν πρέπει να κάνεις 7 από τα παρακάτω πράγματα, εάν θέλεις να ξεκινήσει η μέρα σου σωστά και να έχεις ενέργεια όλη μέρα.

Μην πατάς το κουμπί «αναβολή» ποτέ!

alarm

Κάθε φορά που πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να δίνεις μόνο μια παράταση στον ύπνο σου. Έτσι ξεκινάει ένας κύκλος που δεν έχει τελειωμό. Αποτέλεσμα όταν ξυπνάς νιώθεις κουρασμένος ακόμα περισσότερο.

Μην ξυπνάς κουλουριασμένος στο κρεβάτι

curled-in-bed

Αυτό σε κάνει να είσαι περισσότερο αγχωμένος και κοιμισμένος όταν σηκώνεσαι το πρωί.

 Ποτέ μην τσεκάρεις το email σου το πρωί

check-email

Χάνεις την ώρα σου στο να ψάχνεις τα email και αγνοείς σημαντικές στιγμές που θα μπορούσες να έχεις δώσει περισσότερη σημασία.

Να φτιάχνεις πάντα το κρεβάτι σου

Είναι πολύ σημαντικό να φτιάχνεις το κρεβάτι σου πάντα πριν φύγεις από το σπίτι. Όσο κι φαίνεται περίεργο, αυτό σε κάνει δημιουργικό και έτσι θα συνεχίσεις και την υπόλοιπη μέρα.

Απόφυγε να πιεις καφέ

coffee gif

Το πρωί το σώμα μας παράγει μεγάλες ποσότητες ενέργειας μεταξύ 8 και 9 και ο καφές μειώνει την ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη κάτι που θα οδηγήσει και στην μείωση της ενέργειάς σου.

Μην ξυπνάς αργά μέσα στη νύχτα

Αν το κάνεις αυτό το μυαλό σου θα μπλοκάρει και θα αισθάνεσαι κουρασμένος όλη την υπόλοιπη μέρα.

Η συνήθεια είναι το παν

Είναι σημαντικό να συνηθίσεις να είσαι έτοιμος και να δημιουργείς μια ρουτίνα που θα ε κάνει να λειτουργείς μηχανικά τα πρωινά και θα σε βοηθά να σώζεις ενέργεια.