Σε έπιασε ένας πολύ έντονος και ξαφνικός πόνος στην γάμπα ή ακόμα και στην περιοχή των δακτύλων των ποδιών και δεν ξέρεις πως να το χειριστείς; Μην τρομοκρατείσαι… Μια κράμπα είναι και θα περάσει σε λίγα μόνο λεπτά οπότε ξεκίνα να μετράς αντίστροφα.

Για να μην περιμένεις μόνο και να μετράς, σου προτείνουμε και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις αν έχεις πάθει κράμπα και πονάς πολύ.

Τι να κάνεις αν έχεις πάθει κράμπα;

Με το που θα πάθεις κράμπα τέντωσε τον μυ: Πώς, όμως, θα το κάνεις; Ξάπλωσε στο κρεβάτι και σήκωσε ψηλά τα πόδια σου. Τώρα τράβηξε το πέλμα προς τα πάνω και πίεσε για λίγα μόνο λεπτά. Ο έντονος πόνος θα δεις πως θα φύγει αμέσως και το μόνο που θα μείνει θα είναι ένα απλό αίσθημα ενόχλησης. Βέβαια, αν ο πόνος παραμείνει μπορείς να κάνεις και κάτι παραπάνω.

Χρησιμοποίησε μια πετσέτα την οποία θα έχεις βουτήξει σε ζεστό νερό. Στύψε την πετσέτα και βάλε την στο σημείο που έχεις πάθει κράμπα.

Προσοχή!

Κράμπες ειδικά αν είσαι γυναίκα παθαίνεις όταν είσαι αδιάθετη ή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σημείωση!

Στις περιόδους που παθαίνεις πιο πολλές κράμπες πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως. Να γυμνάζεσαι αλλά και μετά την γυμναστική να κάνεις μασάζ στην περιοχή που συνήθως σε ενοχλεί.